După ce a dislocat F-16 în statele baltice, Danemarca e pregătită să livreze și ea armament Ucrainei

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Danemarca este pregătită să trimită echipamente militare în Ucraina, a anunțat premierul danez Mette Frederiksen. Anunțul vine după ce danezii au întărit capacitatea de apărare a statelor baltice, trimițând patru avioane F-16 Fighting Falcon şi o fregată pentru a se alătura operaţiunilor NATO.

"Sunt gata să trimit echipamente militare în Ucraina. Oferim deja consiliere", a spus prim-ministrul într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres, care citează la rândul ei AFP. "Ştim că există o cerere de consiliere în ceea ce priveşte securitatea cibernetică", a adăugat ea.

Mette Frederiksen a precizat totuşi că pentru moment nu se pune problema de a trimite soldaţi danezi în Ucraina. "Acest lucru nu este în discuţie", a subliniat ea.

În cadrul unei vizite de săptămâna trecută la Copenhaga a şefului diplomaţiei ucrainene Dmitro Kuleba, guvernul danez l-a asigurat pe acesta de sprijinul său şi a anunţat decizia de a aloca un ajutor anual de aproape 80 de milioane de dolari pentru Kiev.

Acest plan se adaugă la un "program de sprijin" de 22 de milioane de euro anunţat la mijlocul lunii ianuarie de şeful diplomaţiei daneze.

Danemarca s-ar alătura unui grup mare de state care s-au oferit să ajute militar Ucraina, stat care se teme de o nouă agresiune militară a Federației Ruse.

Amintim că NATO a confirmat în ceea ce privește consolidarea Flancului Estic, în fața agresiunii ruse, Danemarca a decis să trimită o fregată în Marea Baltică, concomitent cu desfășurarea a patru avioane de tip F-16 Fighting Falcon în Lituania.

O decizie asemănătoare a luat și Germania în România. Berlinul a anunțat că începând de la mijlocul lunii februarie, Forţele aeriene germane (Luftwaffe) vor participa cu avioane Eurofighter şi soldaţi la misiunea de Poliţie Aeriană Întărită in Zona de Sud a flancului estic (Enhanced Air Policing South).

CITEȘTE ȘI:  NATO dislocă F-16 și F-35 în Est în timp ce SUA au trimis în Ucraina un alt transport de arme. Un atac al Rusiei - tot mai probabil

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel