După ce a anexat ilegal părți din Ucraina, Putin acuză Polonia de iredentism: „Doar Rusia poate asigura suveranitatea Ucrainei”

Președintele Vladimir Putin, în timpul conferinței sale anuale. Sursă foto: Kremlin
Președintele Vladimir Putin, în timpul conferinței sale anuale. Sursă foto: Kremlin

Federația Rusă continuă tentativele de a fisura unitatea europeană din jurul Ucrainei, accentuând propagandistic scenariul prin care Occidentul are ca obiectiv ruperea Ucrainei, în pofida războiului de cucerire început de Rusia pe 24 februarie 2022 în Ucraina.

În acest sens președintele Vladimir Putin a arătat cu degetul către Polonia, stat care se află în prima linie a ajutorului militar și civil trimis Ucrainei pentru respingerea ocupantului rus.  

În ciuda faptului că trupele ruse au ocupat o parte a Ucrainei pe care Moscova a anexat-o ilegal la Federația Rusă, Putin crede că Polonia urmărește să rupă teritorii de la Ucraina.

Mai mult, el crede că Federația Rusă e „singura garanție reală a statalității și suveranității Ucrainei”.

„Cunoaștem ideea de a crea un mare stat «de la mare la mare» într-o anumită parte a lumii politice din Polonia, au fost multe discuții pe tema aceasta înainte de al Doilea Război Mondial, era o idee fixă, de la Marea Baltică la Marea Neagră.

Acum vedem că liderii Poloniei și Ucrainei se îmbrățișează. Dar ideea trăiește, ideea de absorbi Ucraina nu a dispărut”, a declarat Vladimir Putin vineri, la o întâlnire cu istorici și reprezentanți ai cultelor religioase din Rusia, potrivit Digi 24, care citează TASS.

  „Nu întâmplător am spus la (clubul de la) Valdai că Rusia poate fi singura garanție reală, adevărată a statalității și suveranității Ucrainei”, a mai spus Putin.



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel