După căderea Hersonului, Zaporijia rămâne ”ultima redută”. Rușii își cârpesc apărarea din sud cu structuri aduse în grabă

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Rușii au declarat că au „finalizat crearea unei linii de apărare în adâncime cu zone fortificate” în regiunea Zaporijia.

Zona orașului Melitopol din regiunea Zaporijia a fost vehiculată în ultimele săptămâni ca o potențială axă de ofensivă a forțelor ucrainene. Aflată în treimea din mijloc a frontului, zona este foarte importantă pentru ruși deoarece Melitopolul se află la intersecția rutelor importante de comunicații, iar piederea sa ar permite forțelor ucrainene să amenințe Crimeea, direct.

Dar deocamdată, fortificațiile arată ca o groapă de gunoi în care au fost aruncate structuri de beton, potrivit publicației ucrainene Defense Express.

Din fotografii, rezultă că în linia fortificată vor fi incluse cunoscutele „piramidele lui Wagner” și cazemate din beton cu guri de tragere pentru armele ușoare.

Conform informațiilor Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, rușii au început, la jumătatea lunii noiembrie, să construiască o linie de apărare lângă Melitopol.

Rețele similare de apărare sunt în curs de amenajare și zona regiunii Herson aflată la sud de fluviul Nipru, pe plajele din vestul peninsulei Crimeea, în zona localității Svatovo aflată pe flancul dinspre Rusia al frontului, precum și în regiunea Belgorod chiar pe teritoriul Federației Ruse.

Zonele, care urmează să fie fortificate, se află în puncte critice ale frontului pentru ruși – pe flancuri și pe o direcție ucraineană de ofensivă, unde Kievul, probabil, a masat forțe importante pentru a tăia podul terestru al rușilor către Crimeea.

Totuși, în celelalte zone, rușii nu se pregătesc de apărare, ceea ce semnifică că faza dinamică a războiului este departe de a fi încheiată, din perspectiva lor. Pentru a susține acest efort de război, care se anunță unul prelungit, Rusia își va crește efectivele active ale forțelor armate la 1,5 milioane de militari. Deja, de la 1 ianuarie este prevăzut ca armată rusă să ajungă la un total de aproximativ 1,15 milioane de militari activi.

Potrivit unei declarații de săptămâna trecută a ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu, în cadrul forțelor armate ruse vor fi create următoarele structuri:

  • - cinci divizii de artilerie – câte una în fiecare regiune militară (probabil, prin transformarea în divizii a celor cinci brigăzi de artilerie grea existente – nota autorului);

  • - brigăzi de artilerie cu putere sporită (probabil, se vor înființa noi subunități în cadrul brigăzilor de artilerie deja existente, fiecare armată având câte o brigadă de artilerie – nota autorului);

  • - trei divizii de infanterie motorizată;

  • - un corp de armată în Karelia, la granița cu Finlanda;

  • -  brigăzile de infanterie marină vor fi transformate în divizii;

  • - două divizii de desant-asalt (parașutiști);

  • - opt regimente de bombardament (aviație operativ-tactică – n.a.);

  • -  un regiment de aviație de vânătoare;

  • - șase brigăzi de elicoptere (aviația forțelor terestre);

  • - integrarea în cadrul fiecărei armate de arme întrunite (tancuri) a câte unei divizii de aviație mixtă și a unei brigăzi de elicoptere (Introducerea aviației și elicopterelor în ștatele de organizare ale armatelor de arme întrunite și ale armatelor de tancuri este o măsură care, pe de o parte, denotă urgența pregătirii totale de război, iar pe de altă parte va duce la schimbarea radicală a modului de gândire a comandanților de la eșalonul armată – nota autorului).

Susținerea acestui efort ridicat de război va necesita alocarea de noi resurse pe termen scurt și mediu, iar Rusia nu este și nu va fi capabilă de așa ceva, datorită insuficienței capabilitățlor tehnologice și posibil chiar a resurselor umane.

Probabil, sprijinul imediat vine deja din China sub formă de echipamente neletale, iar mai târziu vor fi furnizate și arme letale, deoarece Rusia nu va putea menține ritmul de aprovizionare a trupelor doar din producția proprie. Astfel, Rusia se va transforma, treptat, într-un proxi al Chinei în confruntarea cu Occidentul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel