După atacul devastator de la Sevastopol, armata ucraineană a continuat hărțuirea trupelor ruse în Marea Neagră și în Peninsula Crimeea

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.09.2023, armata ucraineană a continuat atacurile cu vehicule aeriene fără pilot asupra unor obiective de pe teritoriul Federației Ruse, 11 drone fiind distruse de mijloacele de apărare antiaeriană deasupra Peninsulei Crimeea.

,,Pe 14 septembrie, în jurul orei 05:30 (ora Moscovei), regimul de la Kiev a încercat să efectueze noi atacuri teroriste cu drone aeriene de tip avion asupra unor obiective de pe teritoriul Federației Ruse. Forțele aflat în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană au distrus 11 aparate de zbor fără pilot deasupra teritoriului Republicii Crimeea”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agențiile Interfax și Tass.

De asemenea, reprezentanții Ministerului rus al Apărării au informat despre încercarea Forțelor Armate ale Ucrainei de a ataca nava de patrulare Serghei Kotov a Flotei ruse din Marea Neagră cu cinci drone maritime.

,,Pe 14 septembrie, în jurul orei 05:00, Forțele Armate ale Ucrainei au încercat să atace cu cinci drone maritime nava de patrulare Serghei Kotov, aflată în acvatoriul Mării Negre. Pe timpul respingerii atacului, toate dronele au fost distruse cu foc de la armamentele standard din dotarea navei”, au precizat reprezentanții ministerului.

După cum este cunoscut, în noaptea de 13 septembrie, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat cu 10 rachete de croazieră Întreprinderea de reparații navale din Sevastopol. Dintre acestea, șapte rachete au fost doborâte de apărarea antiaeriană din peninsulă. În urma atacului cu rachete de croazieră, au fost avariate două nave ale flotei ruse aflate în reparații pe teritoriul întreprinderii. Ulterior, reprezentanții militari ruși au anunțat că navele avariate vor fi restabilite complet.

În același timp, armata ucraineană a atacat cu trei drone maritime un detașament de nave al Flotei ruse din Marea Neagră, pe timpul traversării mării. Toate dronele au fost distruse de nava de patrulare Vasili Bykov. Mai târziu, Ministerul rus al Apărării a anunțat că Aviația navală a distrus alte trei drone maritime ucrainene în acvatoriul Mării Negre.

Comentariul autorului: Dând dovadă de inventivitate și de o vitalitate surprinzătoare după mai bine de un an și jumătate de ostilități, armata ucraineană continuă să hărțuiască și să lovească trupele ruse și obiectivele de infrastructură din Marea Neagră și din Peninsula Crimeea, provocând daune semnificative, în special, flotei ruse din regiune.

În pofida unui sistem de apărare foarte sofisticat, creat în zonă în ultimii ani, în special în ceea ce privește apărarea antiaeriană, partea rusă pare să fie paralizată și este incapabilă să reacționeze la provocările zilnice puse la punct de militarii ucraineni, care beneficiază de un important spijin occidental, cel puțin în ceea ce privește asigurarea informațională.

Astfel, cu toate că reprezentanții ruși se laudă că au distrus toate mijloacele ucrainene de atac pe mare și în aer, potrivit postărilor de pe rețelele de socializare, în noaptea de 14 septembrie, au fost înregistrate noi explozii în zona localității Evpatoria din Peninsula Crimeea. Este posibil ca atacurile militarilor ucraineni să fi vizat sistemele de rachete antiaeriene rusești de tip S-400 prezente în regiune.   

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel