Dumitru Fărcaş, deces. Mesajul Ministrului Apărării, Mihai Fifor

Sebastian Florea / 07 aug 2018 / 12:41

Mihai Fifor a spus despre Dumitru Fărcaş că a fost un maramureşean care şi-a iubit până la patimă ţara şi neamul.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a subliniat, marţi, că Dumitru Fărcaş a fost un maramureşean care şi-a iubit până la patimă ţara şi neamul şi a adus o contribuţie majoră la dezvoltarea muzicii populare autentice româneşti, în calitate de interpret, dar şi de lider al unor ansambluri artistice.

'Maestrul Dumitru Fărcaş, nea Mitru, ne-a părăsit, astăzi, la 80 de ani, lăsând folclorul românesc mult mai sărac. Un maramureşean cumsecade, cu suflet blând, care şi-a iubit până la patimă ţara şi Neamul, Dumitru Fărcaş şi-a adus o contribuţie majoră la dezvoltarea muzicii populare autentice româneşti, în calitate de interpret, dar şi de lider al unor ansambluri artistice, îndrumând, cu migală şi pasiune, generaţii de instrumentişti şi interpreţi de mare valoare', a scris Fifor, pe Facebook.

El a adăugat că melodiile lui Fărcaş, interpretate într-un stil 'inconfundabil' şi 'irepetabil' la taragot, l-au făcut cunoscut în toată ţara, dar şi mult peste hotarele sale.

'Din păcate, taragotul cu care ne-a fermecat vreme de aproape şase decenii nu va mai răsuna, de astăzi, decât în amintirile noastre şi în înregistrările de aur pe care ni le-a lăsat moştenire. Dumnezeu să îl odihnească în pace', a transmis ministrul Fifor.

Taragotistul Dumitru Fărcaş a murit în noaptea de luni spre marţi, la vârsta de 80 de ani, într-un spital din Cluj-Napoca, unde se afla internat pentru o intervenţie.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy