Duma de Stat vrea să verifice dacă în presupusa otrăvire a lui Navalnîi au fost implicate „forțe străine”

Darius Muresan / 26 aug 2020 / 13:14
Aleksei Navalnîi, principalul opozant al regimului lui Putin
Aleksei Navalnîi, principalul opozant al regimului lui Putin

Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, a cerut să se cerceteze dacă în spatele presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi se află forţe străine. Kremlinul anunţase că nu este nevoie să se investigheze circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi.

Preşedintele camerei inferioare a Parlamentului rus, Duma de Stat, a cerut uneia dintre comisiile sale să cerceteze dacă în spatele presupusei otrăviri a opozantului Aleksei Navalnîi se află forţe străne.

„Comisia pentru securitate a Dumei de Stat va primi instrucţiuni să analizeze ce s-a întâmplat pentru a înţelege dacă aceasta a fost o tentativă din partea unor state străine de a afecta sănătatea unui cetăţean rus pentru a alimenta tensiunile din interiorul Rusiei, precum şi pentru a formula noi acuzaţii împotriva ţării noastre”, a afirmat într-un comunicat Viaceslav Volodin, potrivit Mediafax, care citează Reuters.

În cursul zilei de marţi, Kremlinul anunţase că nu este nevoie să se investigheze circumstanţele care au dus la îmbolnăvirea gravă a lui Navalnîi şi că diagnosticul iniţial al spitalului german, care arată că opozantul rus prezintă urme de otrăvire, nu este încă unul concludent.

Medicii de la Spitalul Charite din Berlin au declarat luni că datele clinice indică faptul că Aleksei Navalnii prezintă „urme de otrăvire”.

„Echipa de medici a examinat pacientul în detaliu după sosirea sa. Constatările clinice indică otravirea cu o substanţă din grupa de substanţe active numite inhibitori de colinesterază”, a explicat într-un comunicat conducerea spitalului din Berlin, unde se află Navalnii.

„Otrava specifică nu a fost încă identificată şi a fost lansată o nouă analiză de mare anvergură”, se mai arată în comunicat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy