Duma de Stat a Rusiei cere guvernului să impună sancţiuni Georgiei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Deputații Dumei de Stat au cerut guvernului rus să recomande președintelui impunerea de sancțiuni împotriva Georgiei. Proiectul de declarație al Dumei de Stat a fost publicat pe site-ul instituției.

În ultimele săptămâni, Rusia a reclamat protestele anti-ruseşti din Georgia, iar luni a condamnat un discurs al unui prezentator de televiziune gruzin care i-a adresat obscenităţi preşedintelui Vladimir Putin. Moscova consideră că a fost vorba de o provocare inacceptabilă din partea forţelor politice radicale din fosta republică sovietică.

Kremlinul a reacţionat deja la manifestaţiile de la Tbilisi prin suspendarea curselor aeriene de pasageri între Rusia şi Georgia, măsură care ar putea afecta sectorul turistic gruzin, care primeşte anual un milion de turişti ruşi. În capitala Georgiei au avut loc proteste de stradă după ce unii parlamentari din partidul de guvernământ gruzin l-au invitat în ţară pe deputatul rus Serghei Gavrilov.

Duma - camera inferioară a parlamentului rus - a comunicat marţi că doreşte şi alte reacţii din partea Moscovei şi a recomandat guvernului să adopte sancţiuni economice. Preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, a declarat că deputaţii doresc interzicerea importurilor de vinuri şi ape minerale gruzine şi sistarea remiterilor de fonduri de către cetăţenii gruzini angajaţi în Rusia. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel