Duma de Stat a Rusiei califică Transnistria drept stat independent

S.I. Catalin |
Data publicării:

Duma de Stat a Federaţiei Ruse a adoptat în prima lectură un proiect de lege care simplifică procedura de obţinere a cetăţeniei ruse pentru „concetăţenii de peste hotare", în special pentru locuitorii R. Moldova, Ucrainei sau Țările Baltice. Facilitatea se referă și la locuitorii din regiunea transnistreană care este menționată în document ca Transnistria, separat de R.Moldova, potrivit Radio Chişinău.

Potrivit agenţiei INFOTAG care citează presa rusă, proiectul de lege a fost elaborat de guvernul Federaţiei Ruse pentru compatrioţii care trăiesc ,,în ţări cu condiţii socio-politice şi economice dificile, unde au loc conflicte armate şi (sau) schimbarea regimului politic".

,,Acest lucru se referă nu numai la Ucraina, ci şi la situaţia din Transnistria, Republica Moldova, republicile baltice, unde, la fel, are loc încălcarea în masă a drepturilor compatrioţilor noştri", a declarat la şedinţa Dumei de Stat şeful Comitetului pentru Dezvoltarea Societăţii Civile, Serghei Gavrilov.

Proiectul de lege prevede, de asemenea, acordarea cetăţeniei ruse în regim simplificat pentru participanţii la programul de stat privind mutarea benevolă în Federaţia Rusă a compatrioţilor care trăiesc în străinătate şi care au primit permis de şedere temporară în Rusia sau viză de reşedinţă.

În cazul aprobării finale, legea va intra în vigoare la trei luni de la data publicării sale oficiale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel