Drumul spre UE. Maia Sandu a discutat cu Charles Michel despre agenda de integrare a Republicii Moldova

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele moldovean Maia Sandu și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Sursă foto: Maia Sandu Facebook
Președintele moldovean Maia Sandu și Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Sursă foto: Maia Sandu Facebook

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat, duminică, la telefon cu preşedintele Consiliului European, Charles Michel, despre situaţia de securitate din republică şi despre reuniunea Comunităţii Politice Europene care va avea loc la 1 iunie 2023, în Republica Moldova, informează Agerpres, care citează Moldpres şi Radio Chişinău, presa de peste Prut citând la rândul ei serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale de la Chişinău.

Cei doi oficiali au discutat de asemenea despre agenda de integrare europeană a Republicii Moldova şi despre reformele desfăşurate până acum.

Cu această ocazie, preşedinta Maia Sandu a mulţumit pentru sprijinul oferit de către partenerii europeni în procesul de aderare europeană al Republicii Moldova, precum şi în cel de gestionare a crizelor cu care se confruntă republica.

Din cauza apropierii sale geografice de Ucraina, Republica Moldova a fost puternic afectată de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Începând din 2014, relaţiile dintre Bruxelles şi Chişinău se bazează pe Acordul de asociere UE-Republica Moldova, inclusiv pe zona de liber schimb aprofundat şi cuprinzător, care pune bazele unei asocieri politice şi integrări economice mai puternice între UE şi Republica Moldova.

Relaţiile UE-Republica Moldova au intrat într-o nouă etapă strategică după ce Consiliul European a recunoscut perspectiva europeană a ţării şi i-a acordat statutul de ţară candidată la Uniunea Europeană la 23 iunie 2022.

Asistenţa şi sprijinul acordat de UE pentru reformele democratice le-au adus beneficii concrete cetăţenilor moldoveni de-a lungul anilor, cum ar fi creşterea schimburilor comerciale şi călătoriile fără vize în spaţiul Schengen din 2014.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel