Dronele ucrainene au făcut prăpăd pe timpul nopții în Rusia: Cel puțin patru avioane militare de transport Il-76 au fost avariate pe aeroportul din Pskov

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Agenția de presă rusă Tass a informat că, în timpul nopții de 30 august, Ucraina a executat un atac masiv cu drone în regiunea Pskov și în alte cinci regiuni din zona centrală a părții europene a Rusiei. De asemenea, în zona Golfului Sevastopol din Peninsula Crimeea, forțele rusești de apărare antiaeriană au respins un atac cu drone ucrainene.

Lovitura principală a fost asupra aeroportului din Pskov. Guvernatorul regiunii Pskov, Mihail Vedernikov, a anunțat că mai multe vehicule aeriene fără pilot au atacat aeroportul din Pskov. Potrivit datelor preliminare, nu există victime. Pe 30 august, nu va funcționa aeroportul din localitate, iar zborurile în regiunea Pskov vor fi limitate.

Potrivit agenției de presă Tass, care a citat surse din cadrul serviciilor de urgență, pe aeroportul din Pskov, au fost avariate mai multe avioane militare de transport de tip Il-76.

,,În urma atacului cu drone, patru avioane Il-76 au fost avariate. Ca urmare a incendiului care a izbucnit pe aeroport, cel puțin două avioane au luat foc”, a declarat una dintre sursele agenției.

După câte se pare, în atac au fost implicate peste 20 de drone.

Într-un raport al Ministerului pentru situații de urgență din Rusia, la ora 23:28 a fost primit un semnal privind incendiul de pe aeroportul din Pskov. Aproximativ 65 de pompieri și 21 de echipamente auto au fost implicate în stingerea acestuia.

 

Atacuri cu drone în zona centrală a Rusiei

 

Ca urmare a atacurilor dronelor ucrainene, au fost înregistrate explozii în regiunile Moscova, Oryol, Kaluga, Bryansk și Ryazan.

Guvernatorul regiunii Kaluga, Vladislav Shapsha, a informat că o dronă de tip aeronavă a fost distrusă deasupra districtului Sukhinichsky. Potrivit precizărilor acestuia, nu au existat victime sau pagube materiale.

,,În districtul Dzerzhinsky, o altă dronă a lovit un rezervor gol pentru depozitarea produselor petroliere. Ca urmare a izbucnit un incendiu, care a fost stins rapid. Nu au existat victime”, a menționat Shapsha.

Pe de altă parte, guvernatorul regiunii Bryansk, Alexander Bogomaz, a declarat că: “Forțele de apărare antiaeriană ale Ministerului rus al Apărării au oprit atacul teroriștilor ucraineni. Trei vehicule aeriene fără pilot de tip aeronavă au fost doborâte deasupra orașului Bryansk. Nu au existat victime. Serviciile operative și de urgență funcționează la fața locului”.

Și guvernatorul regiunii Oryol, Andrei Klychkov, a raportat un atac de noapte cu drone ucrainene. Potrivit acestuia, forțele de apărare antiaeriană au doborât în regiune două drone de atac ale armatei ucrainene.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că două drone ucrainene au fost doborâte în regiunea Ryazan.

De asemenea, o dronă care se îndrepta către capitala rusă a fost doborâtă deasupra districtului Ruz din regiunea Moscova.

Inițial, toate aeroporturile din Moscova au fost închise pentru primirea și plecarea aeronavelor, din cauza amenințărilor atacurilor ucrainene. Ulterior, pe aeroporturile Sheremetyevo, Vnukovo, Domodedovo și Jukovsky au fost ridicate toate restricțiile.

 

Atacul dronelor ucrainene la Sevastopol

 

În cursul nopții de 30 august, forțele Flotei ruse din Marea Neagră au respins atacurile vehiculelor aeriene fără pilot ucrainene în apropierea golfului central al Sevastopolului.

,,Conform informațiilor preliminare, în zona Golfului Sevastopol, forțele antidiversiune resping atacurile inamice cu drone dinspre mare”, a scris guvernatorul Sevastopolului, Mikhail Razvozhaev, pe canalul său de Telegram.

Potrivit precizărilor acestuia, toate forțele și serviciile din oraș au fost aduse în stare de pregătire pentru luptă.

Ulterior, guvernatorul a declarat că lucrările de respingere a atacurilor au fost finalizate.

,,În acest moment, nu există informații exacte despre numărul și tipul țintelor distruse. Situația este sub control”, a concluzionat Razvozhaev.

Comentariul autorului: De teama escaladării conflictului din Ucraina, statele occidentale au interzis părții ucrainene să folosească armele cu rază lungă de acțiune pentru atacuri asupra teritoriului rus. În aceste condiții, militarii ucraineni utilizează în mod activ dronele pentru lovirea unor obiective din Federația Rusă.

Potrivit informațiilor din surse publice, Ucraina ar fi comandat aproximativ 22.000 de drone, din care 15.000 au fost primite deja și sunt utilizate în atacurile de pe teritoriul rus.

După cum au precizat oficialii ucraineni, în fiecare zi Ucraina pierde în jur de 40-50 de drone, care sunt distruse de armata rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel