Dronele ucrainene au atacat pentru prima dată Simferopol, capitala Crimeei ocupate

Ionel Copcea |
Data publicării:

Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, șeful Republicii Crimeea, Serghei Aksenov, a informat,  pe 11.12.2022, că sistemele de apărare antiaeriană au fost activate pentru respingerea unor atacuri cu drone executate asupra capitalei Simferopol.

Cu o zi înainte, apărarea antiaeriană rusă din Crimeea ocupată a fost testată pentru prima dată în zona Simferopol, unde au fost reperate o serie de ținte aeriene, cel mai probabil drone ucrainene. Structurile antiaeriene au lucrat asupra țintelor identificate, distrugându-le. Conform datelor disponibile, exploziile pe cer au sunat peste partea centrală a orașului, precum și peste districtul Bakhchisarai. Situația este calmă în Simferopol, fără să fie înregistrate pagube, scrie topwar.ru.

“Apărarea antiaeriană a lucrat deasupra capitalei Simferopol. Toate serviciile funcționează normal. Rog populația să-și păstreze calmul și să aibă încredere doar în informațiile oficiale”, a scris Aksenov în mesajul său.

De la începutul invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina, pe teritoriul peninsulei Crimeea (anexată ilegal de F. Rusă în 2014) a fost introdus nivelul galben de amenințare teroristă, din cauza dronelor ucrainene, care au încercat să pătrundă și să lovească infrastructura militară a forțelor de ocupație. La Kiev și în rândul comunității internaționale, Crimeea este considerată teritoriu ucrainean, așa că autoritățile ucrainene apreciază drept necesară lovirea teritoriului acesteia. Consilierii președintelui Zelenski au declarat în repetate rânduri că peninsula Crimeea urmează să fie eliberată, inclusiv prin mijloace militare.

Anterior, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitri Kuleba, a declarat că, atâta timp cât Crimeea se află sub controlul Rusiei, nu se poate pune problema unor negocieri de pace. Kievul este de acord să discute despre încheierea unui tratat de pace numai după ce Rusia va returna toate teritoriile Ucrainei, va plăti despăgubiri, va extrăda toți criminalii de război și va renunța la armele nucleare.

Comentariul autorului: Este pentru prima dată când atacurile cu drone executate de armata ucraineană vizează centrul administrativ al peninsulei Crimeea, respectiv orașul Simferopol. Acest fapt se explică prin absența în regiune a unor obiective militare importante.

Anterior, atacurile au fost orientate în special asupra zonelor în care sunt amplasate obiective militare ale Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN). Cele mai multe dintre acestea au vizat orașul federal Sevastopol, unde este amplasat și Comandamentul FRMN.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel