Dronele iraniene au ajuns la Odesa. Rușii au folosit drone Shahed-136 pentru a lovi obiective ucrainene

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă iraniană kamikaze de tip Shahed-136, folosită de Rusia în Ucraina
Dronă iraniană kamikaze de tip Shahed-136, folosită de Rusia în Ucraina

Pe 23.09.2022, mai multe drone Shahed-136 (Geran-2) de producție iraniană au fost văzute pe cer deasupra localității ucrainene Odesa.

Cu ajutorul dronelor kamikaze, militarii ruși au lovit mai multe ținte aparținând armatei ucrainene. 

Pe rețelele de socializare au fost postate mai multe videoclipuri cu zborul dronelor iraniene. Din acestea rezultă faptul că militarii ucraineni de la sol au încercat să doboare dronele cu focuri din arme automate, dar fără succes.

Între altele, dronele au lovit o unitate militară ucraineană aflată în apropierea portului din Odesa.

Anterior, cu ajutorul dronelor iraniene, a fost distrus un remorcher al Forțelor Navale ale Ucrainei aflat în portul Ochakov din Regiunea Nikolaev și a fost lovită o clădire din Krivoy Rog.

De asemenea, potrivit jurnalului american The Wall Street Journal, au fost distruse două obuziere autopropulsate cu calibrul de 152 de milimetri, două tunuri autopropulsate cu calibrul de 122 de milimetri și două mașini de luptă ale infanteriei din dotarea unei unități ucrainene. Conducerea Forțelor Armate ale Ucrainei este îngrijorată de faptul că dronele iraniene Shahed-136 ar putea interfera cu furnizarea de complexe HIMARS și alte arme occidentale în prima linie a frontului.

Pentru contracararea dronelor iraniene folosite de armata rusă, partea ucraineană a apelat la serviciile de informații israeliene pentru a obține date despre acestea.

 

Kievul susține că a doborât șase drone

 

Pe 23.09.2022, mai multe drone Shahed-136 (Geran-2) de producție iraniană au fost văzute pe cer deasupra localității ucrainene Odesa.

Comandamentul Forțelor Aeriene ucrainene a raportat că a doborât vineri șase drone kamikaze Shahed-136 și un avion de atac Su-25.

”Pe 23 septembrie, ocupanții ruși au atacat Ucraina pe direcțiile est și sud, folosind drone iraniene. La ora 18:30, șase drone kamikaze au fost doborâte de apărarea anti-aeriană. De asemenea, a fost distrus și un SU-25”

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel