Dronele de transport marfă „Silent Arrow” au livrat prima încărcătură în afara SUA

Cătălin Costea |
Data publicării:
Drona “Silent Arrow” GD-2000
Drona “Silent Arrow” GD-2000

Dronele GD-2000 „Silent Arrow” produse de Yates Electrospace Corporation au îndeplinit o misiune autonomă de livrare a mărfurilor la mare distanță, în Orientul Mijlociu, transportând peste 450 de kilograme de sarcină utilă fiecare.

Potrivit unui comunicat de presă, încărcătura (neprecizată) a fost amplasată în fuzelajele de 0,7 metri cubi a două drone GD-2000, care au ajuns astfel la o greutate brută a fiecărui vehicul de 690 kilograme, în condițiile în care o “Săgeată Silențioasă” cântărește aproximativ 200 de kilograme iar limita sa de greutate cu încărcătură este de 907 kilograme.

Aceasta reprezintă prima implementare la nivel strategic a platformei, operațiunea fiind efectuată ca parte a unui contract de evaluare operațională în valoare de aproximativ 1,5 milioane USD.

Cele două drone au fost aduse în zona Orientului Mijlociu cu două avioane de transport militar C-130, care le-au și lansat, ulterior aparatele efectuând zborul complet autonom, selectându-și în mod independent traseul și efectuând secvența de aterizare cu o tranziție lină între atitudinile standard de apropiere și de aterizare.

 

Drona “Silent Arrow” GD-2000

 

Clasificat ca un vehicul planor cu aripi în tandem, “Silent Arrow” este un vehicul autonom destinat livrării încărcăturilor de până la 700 kg, dezvoltat ca soluție aeriană „rapidă și salvatoare” de aprovizionare a trupelor aflate în situații critice, prin care se urmărește și înlocuirea parașutelor comandate prin GPS (JPADS) utilizate de Infanteria Marină a SUA.

Cu o anvergură de 8,5 metri, GD-2000 este lansat aerian de la o altitudine maximă de 7.620 de metri, de pe o aeronavă clasică. UAV-ul are o rază de acțiune de 64 de kilometri și se deplasează cu o viteză de 114 până la 170 de kilometri pe oră.

„În timp ce ne pregătim pentru producția de serie, este încurajator să vedem că guvernele aliate sunt entuziasmate de noile capabilități pe care Silent Arrow le aduce luptătorului, așa cum a fost și cu armata americană”, a declarat Chip Yates, director executiv al companiei Silent Arrow.

Acesta a mai precizat că deja compania are acorduri de furnizare a dronei cu 37 de țări și lucrează pentru a deveni „standardul mondial pentru logistica airdrop”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel