Drone militare americane, în Grecia. Motivul deciziei SUA

Darius Muresan |
Data publicării:
Dronă militară
Dronă militară

Pentru prima oară, drone militare americane operează de pe un aeroport din Grecia.

Însă decizia nu este una permanentă. Forțele Aeriene din S.U.A. au început să utilizeze dronele militare MQ-9 Reaper din baza aeriană Larisa, situată în apropierea Mării Egee.

Purtătorul de cuvânt al Pentagon, Eric Pahon, a declarat că aeronava este temporar staționată la Larisa, în timp ce baza obișnuită din Africa este supusă unor reparații. Informația a fost publicată pentru prima oară în ziarul To Vima din Grecia, informează defensenews.com.

"Aceste aeronave sunt neînarmate și sunt folosite doar pentru recunoaștere. Datorită considerentelor de securitate operațională, totuși, nu oferim detalii privind misiunile ", a spus Pahon. "Sprijinul acordat acestei misiuni și al altora este esențial pentru realizarea obiectivelor noastre comune de securitate externă în regiune, în special pentru a aborda amenințările care provin din sud", a mai adăugat oficialul american.

Dronele sunt staționate la Larisa sub egida unui ordin de formare comună existent între cele două state. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel