Dronă distrusă deasupra Kievului (Foto/Video). UAV-ul era de fapt un Bayraktar TB-2 al forțelor aeriene ucrainene, care a fost identificat greșit

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate Ucrainene au doborât un vehicul aerian fără pilot care a intrat în spaţiul aerian al Kievului. Forțele Aeriene Ucrainene au declarat pentru Ukrainska Pravda că apărarea antiaeriană a interceptat un vehicul aerian fără pilot, care a fost în cele din urmă doborât. Ulterior, au apărut informaţii că drona era un UAV Bayraktar TB2 al forțelor aeriene ucrainene, care a fost identificat greșit.

,,În timpul ultimei avertizări de raid aerian, un vehicul aerian fără pilot a fost reperat deasupra Kievului. Ținta a fost doborâtă de mijloacele de apărare aeriană. Nu există informații cu privire la victime sau la pagube aduse locuințelor sau infrastructurii. Informațiile sunt în curs de clarificare", a precizat Serhii Popko, șeful administrației militare a orașului Kiev.

Potrivit oficialilor ucraineni din domeniul apărării, "drona de supraveghere rusă" care a declanșat sirene de raid aerian în capitala Kiev și care a fost ulterior doborâtă de unitățile de apărare aeriană din apropierea Palatului Prezidențial era de fapt un Bayraktar TB-2 al forțelor aeriene ucrainene, care a fost identificat greșit.

Context: În seara zilei de 4 mai, a fost emisă o alertă de raid aerian în Kiev și în regiunea Kiev. La ora 20:13, locuitorii din Kiev au început să audă numeroase explozii și împușcături în aer. Administrația militară a orașului Kiev a raportat că forțele de apărare aeriană au fost activate. În plus, în oraș s-a auzit sunetul unui motor de avion.

Administrația militară a orașului Kiev a raportat că fragmente căzute din UAV-ul doborât au provocat un incendiu într-o clădire nerezidențială din cartierul Solomianski din Kiev.

Ulterior, Vitalii Klitschko, primarul capitalei, a scris pe Telegram că, în urma căderii fragmentelor de UAV, a avut loc un mic incendiu în cartierul Pecherski. Clădirile nu sunt avariate și nu există victime.

După cum afirmă acesta, incendiul dintr-o clădire de 4 etaje din cartierul Solomianski din capitală a fost izolat.

La ora 21:43, Klitschko a declarat că pompierii au stins incendiul de la parterul clădirii cu patru etaje a centrului comercial din cartierul Solomianski, care se extinsese pe o suprafață de 50 de metri pătrați.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel