Drona care a ucis 3 militari ai SUA în Iordania, confundată cu o dronă americană. Biden este sub presiunea republicanilor care îi cer să lovească direct Iranul

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Fâșia Gaza, Israel și Cisiordania / harta bbc.com
Fâșia Gaza, Israel și Cisiordania / harta bbc.com

Senatorul american Lindsey Graham a spus că administrația președintelui Joe Biden ar trebui să ordone un atac asupra țintelor majore din Iran. Graham a spus acest lucru ca răspuns la un atac cu drone al unor grupuri susținute de Iran, care a ucis trei soldați americani și i-a rănit peste 30 de militari, duminică, în nord-estul Iordaniei. 

Apărarea antiaeriană americană nu a reușit să intercepteze o dronă de atac care a ucis trei trupe americane în Iordania, deoarece aeronava care a sosit a fost confundată cu o dronă proprie care se întorcea la bază, au declarat luni doi oficiali, scrie WP.

Biden a declarat după atac că Statele Unite vor „răspunde”. Dar președintele nu a spus ce fel de răspuns pregătește.

La rândul său, TheGuardian arată că John Kirby de la Casa Albă nu a comentat raportul potrivit căruia drona inamică care a ucis trei militari americani ar fi putut fi confundată cu o dronă americană.

Joe Biden este sub presiunea republicanilor să lovească direct Iranul și chiar să bombardeze Teheranul 

Senatorul american Lindsey Graham este unul dintre critici, declarând că „politica de descurajare a administrației Biden față de Iran a eșuat lamentabil”.

„Administrația Biden poate elimina toate grupurile susținute de (iranieni) pe care le dorește, dar asta nu va descuraja agresiunea iraniană”, a spus Graham, potrivit site-ului postului american CNN .

„Îndemn administrația Biden să lovească ținte semnificative în Iran. Și nu doar ca răzbunare pentru uciderea soldaților noștri, ci și ca un mijloc de descurajare împotriva agresiunii viitoare”, a adăugat el.

Alți republicani au cerut, de asemenea, un atac dur asupra lui Biden. Președintele Comisiei pentru Servicii Armate a Camerei, Mike Rogers, a declarat că „a trecut de mult timp ca președintele Biden să tragă în sfârșit la răspundere regimul terorist iranian și aliații săi extremiști”.

Dar republicanul de cel mai înalt rang din Comitetul pentru Servicii Armate a Senatului, Roger Wicker, a mers cel mai departe, cerând un răspuns „direct împotriva țintelor Iranului și a conducerii sale”.

 

Atacul de duminică

 

Biden a spus că în spatele atacului asupra bazei americane din nord-estul Iordaniei s-au aflat grupuri susținute de Iran, care a făcut trei soldați americani morți și 34 de răniți.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe iranian, Nasser Kanani, nu este de acord cu acest lucru, spunând că Iranul nu are nimic de-a face cu asta.

„Aceste afirmații sunt făcute cu obiective politice specifice pentru a inversa realitatea din regiune și, de asemenea, indică faptul că sunt influențate de părți terțe, inclusiv de regimul sionist”, a spus Kanani, potrivit IRNA.

El a spus despre grupurile de rezistență că „nu primesc ordine de la Republica Islamică”, relatează Reuters .

Implicarea Iranului a fost respinsă și de misiunea iraniană din Statele Unite ale Americii, care a scris într-o declarație că „Iranul nu are nicio legătură cu atacul asupra bazei americane”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel