Dragu: Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţia româno-israeliană fiind bazată pe încredere şi durabilitate, a afirmat, miercuri, preşedintele Senatului, Anca Dragu, la şedinţa Parlamentului în care preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, susţine un discurs.

Dragu a declarat că "vizita în România a celui mai înalt reprezentant al Statului Israel înainte cu câteva zile de celebrarea a 73 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte reprezintă un moment important pentru relaţia bilaterală dintre ţările noastre".

"Noi, reprezentanţii aleşi ai poporului român, senatori şi deputaţi, membri ai Parlamentului, am dorit să marcăm, onorăm şi salutăm acest moment important prin invitarea în plenul reunit al Parlamentului a domnului preşedinte Rivlin", a spus preşedintele Senatului.

Ea a subliniat că cele două state au viziuni comune pe multe subiecte aflate pe ordinea de zi a agendei internaţionale, în special în ceea ce priveşte lupta împotriva terorismului, dar şi combaterea pandemiei COVID-19.

"Israelul este cel mai apropiat aliat şi partener strategic al României în Orientul Mijlociu, relaţia româno-israeliană fiind bazată pe încredere şi durabilitate. Cu încredere privim şi noi viitorul relaţiei noastre, bazată pe faptul că împărtăşim valori comune, în special în privinţa democraţiei şi a statului de drept, susţinute şi bazate pe o economie liberă, de piaţă. De asemenea, ţările noastre au viziuni comune pe multe subiecte aflate pe ordinea de zi a agendei internaţionale, în special în lupta împotriva terorismului, dar şi în privinţa combaterii pandemiei COVID-19, unde Israelul a reuşit să realizeze un impresionant proces de vaccinare, admirat şi recunoscut la nivel mondial", a mai afirmat Anca Dragu, potrivit Agerpres.

Potrivit acesteia, relaţia dintre cele două ţări va continua să se dezvolte atât în plan politic şi economic, în domenii, cum ar fi ştiinţă, tehnologie, sănătate, agricultură, apărare şi securitate.

"În acest sens, doresc să vă asigur, stimate domnule preşedinte Rivlin, de tot sprijinul Parlamentului României pentru toate acele proiecte şi iniţiative legislative care vor contribui în mod pozitiv la relaţia noastră bilaterală. Fiţi binevenit în Parlamentul României", a adăugat preşedintele Senatului. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel