Două rachete rusești lansate către Ucraina ar fi căzut pe teritoriul Poloniei. Varşovia a convocat Consiliul de Securitate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Două persoane şi-ar fi pierdut viaţa în Polonia după ce două rachete ruseşti au căzut în apropierea graniței cu Ucraina. Până în acest moment s-a confirmat încă dacă cele două rachete au lovit teritoriul Poloniei ca urmare a bombardamentelor masive ale Rusiei asupra orașelor ucrainene, în care au fost lansate peste 100 de rachete. 

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a convocat "de urgență" Comitetul Consiliului de Miniștri pentru Securitate Națională și Apărare, a confirmat purtătorul de cuvânt al guvernului, Piotr Müller, iar site-urile de știri locale susțin că această decizie vine în contextul acestui incident, potrivit Polsatnews.pl.

Cele două rachete ruseşti au căzut în orașul Przewodów, lovind un utilaj agricol. Se pare că poliția, procuratura și armata se află deja la fața locului.

Unii analiști au sugerat că ținta rachetelor ar fi fost Lviv, un oraș ucrainean situat la aproximativ 100 km sud de Przewodów.

Loviturile Rusiei asupra Ucrainei de astăzi au lăsat o mare parte din Kiev și alte orașe fără electricitate, infrastructura civilă fiind devastată de atacuri. 

S-a confirmat că cel puțin o persoană a murit în Ucraina ca urmare a acestor atacuri, deși este posibil să existe mai multe victime.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene Ucrainene, Iuri Ignat, a informat că în total au fost 100 de rachete balistice care au vizat teritoriul ucrainean. Acesta este cel mai masiv atac cu rachete de la începutul invaziei rusești pe scară largă a Ucrainei. 

Potrivit acestuia, ultima dată un atac atât de mare a avut loc pe 10 octombrie, când rușii au tras 84 de rachete.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel