Două plicuri cu conţinut suspect, la sediul Ambasadei Ucrainei din Bucureşti. SRI: Plicurile au fost ridicate în vederea expertizării

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Poliţiştii de la DGPMB - Secţia 1 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, marţi, în jurul orei 11,00, la sediul ambasadei Ucrainei au fost primite două plicuri ce ar avea un conţinut suspect.

Plicurile cu un conţinut suspect care au fost primite, marţi, la Ambasada Ucrainei din Bucureşti au fost ridicate în vederea expertizării, a anunţat Serviciul Român de Informaţii.

Potrivit SRI, în acest caz "se colaborează cu toate instituţiile abilitate".

"Echipele SRI s-au deplasat la Ambasada Ucrainei astăzi, în urma unui apel la 112, prin care s-a precizat că au fost primite mai multe plicuri suspecte. Pirotehniştii au demarat procedura standard pentru investigarea acestora. În urma controlului pirotehnic se va stabili dacă va fi nevoie ca acestea să fie ridicate şi transportate în siguranţă", a precizat SRI.

Anterior, Poliţia Capitalei anunţa că la faţa locului s-au deplasat poliţiştii pentru asigurarea zonei. 

 

Campanie de teroare şi intimidare - Dmitro Kuleba

 

Mai multe "colete periculoase" au fost trimise la ambasadele Ucrainei din România şi Danemarca, a declarat marţi ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, într-un briefing video.

Dmitro Kuleba a vorbit despre "campania de teroare şi intimidare", care a început miercurea trecută împotriva ambasadelor şi consulatelor ucrainene cu "un pachet cu explozibili la Madrid", urmat de "scrisori sângeroase cu ochi de animale trimise în alte capitale".

Nu pot decât să reiterez acest lucru pentru toţi duşmanii diplomaţiei ucrainene şi ai Ucrainei: Nu veţi reuşi să ne intimidaţi sau să ne opriţi", a declarat Dmitro Kuleba în informarea sa, publicată pe Facebook.

El nu a spus, însă, dacă aceste pachete conţineau ochi de animale, precum cele care au fost trimise la misiunile diplomatice ucrainene din alte ţări din Europa în ultima săptămână. "Tuturor celor care continuă să trimită aceste colete şi să terorizeze ambasadele noastre le spun să se relaxeze, să nu-şi piardă timpul şi banii pentru taxe poştale. Nu veţi obţine nimic", a adăugat el.

Un total de 23 de cazuri de ameninţări au fost trimise la adresa ambasadelor şi consulatelor ucrainene din străinătate, în 14 ţări. Luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, Oleg Nikolenko, a declarat pe Facebook că numărul total de cazuri de ameninţări la adresa ambasadelor şi consulatelor ucrainene se ridică la 21 în 12 ţări. Acest lucru a urmat după ce poliţia spaniolă a confiscat luni, la un oficiu poştal din Spania, pachete adresate ambasadelor ucrainene din Madrid, Barcelona şi Malaga - toate conţinând ochi de animale.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel