Două bombardiere strategice americane B-52H au zburat deasupra Oceanului Atlantic, Mării Mediterane și în zona Golfului

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter și Telegram, în cursul nopții de 13/14.02.2022, două bombardiere strategice americane de tip B-52H au decolat de la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie și au îndeplinit misiuni specifice deasupra Oceanului Atlantic, Mării Mediterane și în zona Golfului Persic.

Aeronavele Boeing B-52H Stratofortress, cu numerele de înregistrare 61-0038 și 61-0018, au întrebuințat indicativele radio CHIEF11 și CHIEF12.

Acestea au evoluat împreună deasupra Oceanului Atlantic și au traversat Strâmtoarea Gibraltar, intrând în Marea Mediterană. În apropierea Insulei Sardinia, unul dintre avioane (număr de înregistrare 61-0018 și indicativ radio CHIEF12) s-a întors din drum și a revenit la baza din Anglia, traversând spațiul aerian al Spaniei (la est de Valencia și la vest de Barcelona). Cel mai probabil, acesta a avut probleme tehnice (depresurizarea cabinei, după anumite surse).

1. -imagine fara descriere- (b-52h-stratofortress_83759100.jpg)

Avionul cu numărul de înregistrare 61-0038 și indicativ radio CHIEF11 și-a continuat zborul și a traversat Marea Mediterană. La sud-est de Insula Cipru, aeronava a urcat spre nord, apropiindu-se la o distanță de aproximativ 100 de kilometri de bazele rusești din Siria (Tartus și Khmeimim).   

Ulterior, avionul s-a îndreptat spre Golful Persic, după ce a coborât prin Israel și Arabia Saudită.

3. -imagine fara descriere- (bb2_26223600.jpg)

Probabil, acesta va reveni către Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie, pe un traiect similar.

Trebuie precizat faptul că avioanele B-52H au fost realimentate de mai multe ori în aer de la avioane cisternă de tip KC-135T Stratotanker.

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel