Două bombardiere americane B-52H au zburat deasupra apelor neutre ale Mării Egee și Mării Negre

Ionel Copcea |
Data publicării:
Bombardier strategic american B-52H. Sursa Foto: USAF
Bombardier strategic american B-52H. Sursa Foto: USAF

Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa a informat că, pe 14.06.2021, două bombardiere strategice americane de tip B-52H Stratofortress aparținând Aripii 2 Aviație din cadrul Bazei Aeriene Barksdale (statul Louisiana) au îndeplinit misiuni comune cu Forțele Aeriene ale Greciei deasupra Mării Egee și cu Forțele Aeriene ale Turciei deasupra Mării Negre.

Primul bombardier strategic american a efectuat operațiuni comune cu avioane de vânătoare de tip F-16 din cadrul Forțelor Aeriene ale Greciei deasupra Mării Egee. De asemenea, un avion de vânătoare turcesc F-16 a escortat al doilea bombardier american în spațiul aerian al Turciei și deasupra Mării Negre.

După cum a informat defence-blog.com, potrivit reprezentanților americani, misiunile Bomber Task Force evidențiază capacitățile SUA de a lucra cu statele aliate și partenere și demonstrează viteza, flexibilitatea și raza mare de acțiune a bombardierelor strategice. În plus, acestea oferă posibilitatea instruirii echipajelor aeriene și personalului de întreținere de la sol.

Bombardierele B-52 cu bazare înaintată în Spania permit echipajelor aeriene să execute un antrenament de prim rang, ce ar fi dificil, dacă nu imposibil de efectuat la nivelul statului. Misiuni precum cea de astăzi subliniază importanța Bomber Task Force pentru pregătirea generală a forțelor noastre”, a declarat locțiitorul comandantului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, general locotenent Steven Basham.

Acesta a precizat că, începând din anul 2018, aeronavele Bomber Task Force au îndeplinit peste 200 de misiuni în zona de responsabilitate a Comandamentului Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa. “Când este necesar, răspundem rapid și îi asigurăm pe aliații și partenerii noștri că Forțele Armate ale SUA sunt aici, în Europa, și sunt pregătite să intervină”, a spus Basham.

Comentariul autorului: Zborul bombardierelor strategice americane nu a fost semnalat de sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter. Acest lucru înseamnă că aeronavele au zburat cu transponderele de la bord închise.

Patru bombardiere strategice americane B-52H aparținând Aripii 2 Aviație de Bombardament de la Baza Aeriană Barksdale (statul Louisiana) au sosit, pe 18 mai, la Baza Aeriană Moron din sud-vestul Spaniei.

De asemenea, în anul 2020, începând din 22 august, șase bombardiere B-52H au fost transferate, temporar, la Baza Aeriană Fairford din Marea Britanie. În timpul staționării în Europa, acestea au efectuat peste 30 de zboruri de antrenament deasupra continentului european, inclusiv în proximitatea frontierelor vestice și sud-vestice ale Federației Ruse.

Recent, Rusia a solicitat SUA “să oprească utilizarea periculoasă a bombardierelor B-52H în proximitatea frontierelor rusești”, protestând astfel împotriva participării acestora la exercițiul NATO cu denumirea de cod Baltops-2021.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel