Două avioane franceze Rafale s-au ciocnit în aer la un show aviatic

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Două avioane Rafale. Sursa foto: Falcon Photography
Două avioane Rafale. Sursa foto: Falcon Photography

Un spectacol aerian, desfășurat ieri în Franța, s-ar fi putut transforma într-o tragedie, după ce două avioane de luptă Rafale s-au atins în aer, în timpul unei demonstrații de acrobație.

Incidentul a avut loc la Baza Aeriană 709 din Cognac-Châteaubernard, în cadrul unui miting pentru strângere de fonduri în beneficiul Fundației pentru Asistență Socială a Forțelor Aeriene franceze [FOSA].

La show-ul aerian cu peste 30.000 de spectatori în două zile, au participat aeronave din Franța, Belgia, Croația și Spania.

Potrivit martorilor de la fața locului, la ora 12:40 s-a auzit un zgomot asurzitor, când două avioane Rafale s-au atins în aer. Resturi din aripa unei aeronave au căzut în localitatea Gensac-la-Pallue, fără să rănească pe cineva sau să provoace pagube materiale.

Ambele aparate au aterizat fără probleme după coliziunea din aer.

Avioanele implicate în incident aparțin Escadrilei de Vânătoare 3/30 Lorraine, iar în urmă cu câteva zile s-au întors de la Baza Aeriană Araxos (Grecia), unde au participat la a noua ediție a concursului „NATO Tiger Meet”, câștigând trei dintre cele cinci premii puse în joc, inclusiv râvnitul Tigru de Argint, potrivit publicației franceze Zone Militaire.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel