Dorin Recean: Integrarea în UE a R. Moldova și soluționarea conflictului din Transnistria nu sunt incompatibile

Darius Muresan |
Data publicării:
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu și Dorin Recean, premierul moldovean. Foto: Dorin Recean @OfficialFacebook
Președinta Republicii Moldova Maia Sandu și Dorin Recean, premierul moldovean. Foto: Dorin Recean @OfficialFacebook

Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Declarația a fost făcută de prim-ministrul Dorin Recean în cadrul întrevederii cu reprezentantul special al preşedinției nord macedonene în exerciţiu a OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Thomas Mayr-Harting.

Potrivit unui comunicat al Executivului de la Chișinău, în cadrul discuției, părțile s-au referit la situația de securitate din regiune și formatul actual de negocieri privind reglementarea transnistreană.

„Republica Moldova va continua să asigure pacea și securitatea în regiune, iar parcursul european al țării nu prezintă un impediment în calea soluționării conflictului transnistrean. Reglementarea conflictului transnistrean se va realiza doar pe cale pașnică”, a spus Recean.

Șeful Executivului a subliniat necesitatea promovării programelor de consolidare a încrederii pe ambele maluri ale Nistrului, inclusiv pe filiera economică și cea socială.

Thomas Mayr-Harting a apreciat dialogul existent în formatul 1+1 de negocieri și a reconfirmat angajamentul Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa în oferirea asistenței necesare pentru soluționarea diferendului transnistrean.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel