Putin i-a trasat obiectivul lui Gherasimov. De la „Kievul cade în 3 zile”, Putin ordonă ocuparea completă a Donbasului până în primăvara lui 2023

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul Apărării din Rusia
Foto: Ministerul Apărării din Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, l-a instruit pe noul comandant al forțelor armate ruse din Ucraina, Valeri Gherasimov, să pună mâna pe Donbas până în martie, spun oficialii serviciului de informații al armatei ucrainene (GUR).

Andrii Yusov, unul dintre reprezentanții serviciului de presă al Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, a declarat că președintele rus nu este atent la ceea ce se întâmplă cu adevărat pe front.

Scopul său principal continuă să fie distrugerea ucrainenilor ca popor și națiune separată, distrugerea Ucrainei ca stat independent.

Cu toate acestea, putem vorbi despre direcția prioritară pentru rashiști – aceasta este Donbas. Iar următorii termeni pe care îi definește deja pentru Gherasimov, să spunem, ca noul șef al războiului împotriva Ucrainei, este scopul de a pune mâna pe Donbas și de a forma o anumită zonă de securitate, ei bine, până în martie ”, a spus Yusov, în emisiunea telemaratonului, scrie ZN.

Reamintim că Valeri Gherasimov l-a înlocuit săptămâna trecută pe Serghei Surovikin la comanda forțelor armate ruse din Ucraina. Surovikin a fost numit comandant al forțelor de ruse în luna octombrie.

Foto: Gen. Valeri Gherasimov și gen. Serghei Surovikin / Ministerul Apărării din Federația Rusă

Analiștii au remarcat că trupele ruse au început să acționeze mai coerent sub Surovikin, dar nici măcar ”Generalul Armaghedon” nu a reușit să schimbe dramatic dinamica războiului, în favoarea Federației Ruse, cu toate că valurile repetate de atacuri masive cu rachete/drone și concentrarea forțelor în zona Bahmut au tăiat ritmul Armatei Ucrainene, care, după preluarea Hersonului, nu a mai avut nicio operație reușită.  

 

De la ”Kievul cade în 3 zile”, la ”Preluați Donbasul până în martie...2023”

 

El a atras atenția asupra faptului că obiectivele Rusiei au fost modificate în mod repetat în ultimele aproape 12 luni.

„Anul în care „iau Kievul în 3 zile”. Putin a planificat că ar trebui să fie rapid. Nu a funcționat. Ei bine, în general, noi obiective și noi sarcini. Nimic nu va merge nici de data asta ”, a remarcat Yusov.

Yusov a spus că serviciile de informații au informații despre pregătirile armatei de ocupație ruse pentru o ofensivă în regiunea Zaporojie.

„Da, desigur, există astfel de date. Acest lucru poate indica atât pregătirea directă pentru acțiuni ofensive din partea adversarului, cât și anumite acțiuni înșelătoare pentru a desfășura o campanie de informare și, să zicem, a-și ascunde adevăratele intenții în alte direcții ale frontului.” Toate informațiile sunt urmate de concluzii adecvate și sunt luate măsuri de către Forțele de Apărare ucrainene ”, a subliniat Yusov.

De asemenea, Yusov remarcă faptul că în ultimele luni s-a observat că oficialii din Federația Rusă au schimbat tactica și își forțează societatea să se obișnuiască cu ideea că „războiul este de lungă durată”.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel