Donald Trump spune lucruri trăsnite: Kurzii nu au ajutat SUA în Al Doilea Război Mondial (Video)

S.I. Catalin / 10 oct 2019 / 17:50

Presa internațională relatează despre ultimele declaraţii ale şefului statului american după ofensiva declanşată miercuri de Turcia împotriva forţelor kurde din nord-estul Siriei.

Întrebat despre posibilitatea ca americanii să construiască o alianţă cu miliţiile kurde împotriva cărora Turcia a lansat un atac, preşedintele Trump a răspuns că acestea „nu au ajutat" Statele Unite în timpul celui de-al doilea război mondial şi al debarcării în Normandia.

„Kurzii se bat pentru pământul lor, trebuie să înţelegeţi", a explicat la Casa Albă preşedintele republican al Statelor Unite, scrie Agerpres.

Afirmând că se sprijină pe un articol „foarte puternic", după toate aparenţele publicat pe site-ul de internet conservator Townhall, Trump a prezentat următoarea argumentaţie: „Nu ne-au ajutat în timpul celui de-al doilea război mondial. De exemplu, nu ne-au ajutat în Normandia".

„Am cheltuit enorm de mulţi bani pentru a-i ajuta pe kurzi, fie că este vorba de muniţie, arme sau bani" a mai subliniat liderul de la Casa Albă.

„Acestea fiind spuse, îi iubim pe kurzi", a conchis preşedintele Donald Trump.

Cel puţin 15 persoane, dintre care 8 civili, au fost ucise miercuri în cursul ofensivei armatei turce asupra forţelor kurde din nord-estul Siriei, conform informaţiilor furnizate de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), transmite AFP.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy