Donald Trump spune că ar fi bombardat Moscova dacă Rusia invada Ucraina sub mandatul său prezidențial

Darius Muresan |
Data publicării:
Un F-16 belgian, alături de un bombardier B-52 al SUA. Foto: Forțele armate ale Belgiei
Un F-16 belgian, alături de un bombardier B-52 al SUA. Foto: Forțele armate ale Belgiei

Fostul președinte Donald Trump a afirmat că dacă ar fi fost în funcție în momentul invadării Ucrainei, pe 24 februarie 2022, ar fi bombardat Moscova.

Donald Trump spune totodată că la fel ar proceda și în cazul Beijingului, dacă ipotetic, sub administrația sa, China ar invada Taiwanul.

Kyiv Post citează Washington Post și precizează că declarația lui Trump, care a făcut valuri imediat în media internațională, a fost făcută în timpul turneului pe care acesta îl desfășoară în vederea strângerii de fonduri pentru alegerile prezidențiale care vor avea loc pe data de 5 noiembrie.

Amintim că republicanul Donald Trump îl va înfrunta pe actualul președinte democrat Joe Biden la alegerile din 5 noiembre, ceea ce va fi o revanșă a ultimului scrutin prezidențial. Potrivit datelor publicate de sondajele din SUA, Trump pleacă cu prima șansă în alegeri.

Washington Post a fost publicația care a dezvăluit că în timpul campaniei de strângere de fonduri Trump a afirmat că ar fi bombardat Moscova dacă Ucraina era invadată sub mandatul său. Publicația a contactat echipa de campanie a lui Donald Trump pentru a clarifica informația, dar nu a primit un răspuns exact.

Donald Trump a afirmat de mai multe ori că dacă ar fi fost președintele Statelor Unite ale Americii, Federația Rusă nu ar fi recurs la invadarea brutală și ilegală a Ucrainei pe 24 februarie 2022. Tot Trump e cel care a declarat că dacă va câștiga alegerile din acest an va „rezolva războiul din Ucraina în 24 de ore”. Fostul președinte nu a precizat însă cum va face acest lucru.

Trump a acuzat de asemenea constant Europa că în ceea ce privește asistența militară și sprijinul acordat Ucrainei, bătrânul continent se află mult în spatele SUA.

În ceea ce privește atingerea pragului de 2% din PIB pentru apărare de către țările europene din NATO, atât republicanii cât și democrații au fost de-a lungul timpului critici cu Europa, însă Donlad Trump a făcut-o în fața camerelor de vederi, nu în spatele ușilor închise.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel