Donald Trump, reacție pe Twitter după uciderea generalului Soleimani

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Donald Trump a avut prima reacție după atacul SUA care l-a ucis pe generalul iranian Qassem Soleimani. 

,,Iranul nu a câştigat vreodată un război, dar niciodată nu a pierdut o negociere'', a scris vineri pe Twitter preşedintele american Donald Trump în prima sa reacţie după ce aviaţia SUA l-a ucis la ordinul său pe generalul iranian Qassem Soleimani într-un raid asupra aeroportului din Bagdad, transmite agenţia EFE.

În acelaşi raid, executat asupra unui convoi pe aeroportul capitalei irakiene, a fost ucis şi Abu Mehid al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene.

Potrivit presei americane, Trump a autorizat joi dimineaţa atacul ce survine în contextul escaladării tensiunilor din regiune după ce militanţi ai Hashd al-Shaabi au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad pe 31 decembrie.

Gruparea Hashd al-Shaabi a scris pe Twitter că acel convoi de vehicule a fost ţinta unor lovituri aeriene în timp ce se deplasa pe şoseaua care duce către aeroportul din Bagdad. Generalul Soleimani, comandantul Forţei Al-Quds, era însărcinat cu operaţiunile desfăşurate de Gardienii Revoluţiei în afara Iranului şi superviza grupările susţinute de Iran în Siria şi Irak.

Într-un comunicat difuzat după atac de către Departamentul american de Stat se menţionează că Soleimani şi Forţa Al-Quds au provocat ''moartea a sute de americani şi de membri ai coaliţiei, plus alte mii de răniţi'', a relata Agerpres.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel