Donald Trump: Kurzii ar putea elibera în mod deliberat jihadişti pentru a forţa Washingtonul să se implice

Eduard Pascu |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a emis luni ipoteza potrivit căreia kurzii i-ar putea elibera în mod deliberat pe 'unii' prizonieri din gruparea jihadistă Statul Islamic, pe care îi deţin, pentru a forţa SUA să se implice pe teren, de unde Washingtonul tocmai încearcă să se retragă, informează AFP, transmite Agerpres.

'Kurzii i-ar putea elibera pe unii dintre ei pentru a ne forţa să ne implicăm', a opinat într-un mesaj pe Twitter preşedintele american. Donald Trump a asigurat că aceşti jihadişti ar putea fi 'uşor recapturaţi de Turcia sau de către ţările europene de unde mulţi provin'. 'Dar ei trebuie să acţioneze rapid', a mai adăugat el.

'Nu ne vom angaja într-un alt război între oameni care se luptă între ei de 200 de ani', a afirmat Trump. 'Credeţi oare că oamenii cred într-adevăr că noi ar trebui să intrăm într-un război împotriva Turciei, care este ţară membră NATO? Războaiele fără sfârşit trebuie să înceteze!', remarcă în acest context preşedintele american.

Autorităţile kurde au anunţat duminică evadarea a circa 800 de străini, rude ale jihadiştilor din Statul Islamic, dintr-o tabără situată în apropiere de locul luptelor. Ofensiva turcă împotriva unei miliţii kurde în nordul Siriei, survenită după anunţul retragerii militarilor americani din sector, a provocat o puternică îngrijorare cu privire la posibilitatea recrudescenţei grupării jihadiste, în special odată cu fuga membrilor grupării Statului Islamic care s-au aflat până acum în detenţia kurzilor.

Potrivit lui Trump, 'Europa a avut ocazia să-şi recupereze prizonierii din Statul Islamic, dar nu au dorit (să-şi asume) costurile'.'Lăsaţi să plătească SUA', opinează preşedintele american în mesajul său. În aceeaşi postare, Donald Trump a reiterat ameninţările cu sancţiuni împotriva Ankarei. 'Vin sancţiuni importante împotriva Turciei!', a avertizat el.

Vezi și: Damascul trimite trupe în nordul Siriei în faţa ofensivei turce 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel