Donald Trump și Xi Jinping au discutat despre Covid-19

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Chinei Xi Jinping și omologul său american Donald Trump au discutat, vineri, telefonic despre pandemia cu Covid-19, transmite agenția Anadolu.

Discuția dintre cei doi lideri a apărut după ce numărul de cazuri de COVID-19 din SUA l-a depășit pe cel înregistrat în China. Într-un tweet, Trump a spus că discuția telefonică a fost „foarte bună”.

„Tocmai am încheiat o discuție foarte bună cu președintele Xi al Chinei. Am discutat în detaliu despre coronavirusul care face ravagii în părți mari ale planetei noastre. China a trecut prin multe și a dezvoltat o puternică experiență a virusului. Lucrăm strâns împreună. Mult respect!" a transmis președintele SUA.

Potrivit agenției de știri Xinhua, condusă de stat, Xi a declarat că China oferă informații despre COVID-19 „într-un mod deschis, transparent și responsabil”. El a spus că Beijingul și-a împărtășit experiența cu privire la prevenire, retenție și tratament și că oferă sprijin și asistență tuturor țărilor care au nevoie. Xi a declarat că China s-a angajat să lucreze cu comunitatea internațională pentru a depăși pandemia.

Acesta a fost primul contact direct între liderii primelelor două economii ale lumii, de la o escaladare a tensiunilor asupra originii pandemiei coronavirusului.

În ceea ce China a condamnat ca atacuri „stigmatizante” și „rasiste”, Trump a făcut în ultima vreme referire la coronavirus drept „virusul chinez”. Replicile între oficialii americani și chinezi s-au intensificat după ce un diplomat chinez de top a sugerat că US Army ar fi putut fi responsabilă pentru focarul global.

Xi și Trump au participat, de asemenea, joi la o conferință a liderilor G20.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel