Donald Trump și Xi Jinping au discutat despre Covid-19

Eduard Pascu / 27 Martie 2020 / 10:35

Președintele Chinei Xi Jinping și omologul său american Donald Trump au discutat, vineri, telefonic despre pandemia cu Covid-19, transmite agenția Anadolu.

Discuția dintre cei doi lideri a apărut după ce numărul de cazuri de COVID-19 din SUA l-a depășit pe cel înregistrat în China. Într-un tweet, Trump a spus că discuția telefonică a fost „foarte bună”.

„Tocmai am încheiat o discuție foarte bună cu președintele Xi al Chinei. Am discutat în detaliu despre coronavirusul care face ravagii în părți mari ale planetei noastre. China a trecut prin multe și a dezvoltat o puternică experiență a virusului. Lucrăm strâns împreună. Mult respect!" a transmis președintele SUA.

Potrivit agenției de știri Xinhua, condusă de stat, Xi a declarat că China oferă informații despre COVID-19 „într-un mod deschis, transparent și responsabil”. El a spus că Beijingul și-a împărtășit experiența cu privire la prevenire, retenție și tratament și că oferă sprijin și asistență tuturor țărilor care au nevoie. Xi a declarat că China s-a angajat să lucreze cu comunitatea internațională pentru a depăși pandemia.

Acesta a fost primul contact direct între liderii primelelor două economii ale lumii, de la o escaladare a tensiunilor asupra originii pandemiei coronavirusului.

În ceea ce China a condamnat ca atacuri „stigmatizante” și „rasiste”, Trump a făcut în ultima vreme referire la coronavirus drept „virusul chinez”. Replicile între oficialii americani și chinezi s-au intensificat după ce un diplomat chinez de top a sugerat că US Army ar fi putut fi responsabilă pentru focarul global.

Xi și Trump au participat, de asemenea, joi la o conferință a liderilor G20.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy