Donald Trump își nuanțează o declarație importantă: Gruparea este 'în mare parte învinsă'

Scutaru Cristina |
Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a declarat că gruparea extremistă Statul Islamic a fost 'în mare parte învinsă', dând înapoi faţă de o declaraţie anterioară în care vorbea despre o înfrângere totală.

Donald Trump a adăugat că ţine de ţările de regiune, inclusiv Turcia, să se ocupe de rămăşiţele organizaţiei, relatează dpa.

Anterior în cursul săptămânii, Trump a anunţat că retrage trupele din Siria, pretinzând că gruparea Statul Islamic a fost total învinsă. Secretarul apărării Jim Mattis a demisionat la puţină vreme după anunţ, în ceea ce a fost interpretat drept un gest de profundă dezaprobare a deciziei preşedintelui.

Mai multe media, precum CBS şi Washington Post, confirmate de unii oficiali din Departamentul de Stat sub protecţia anonimatului, relatează că Brett McGurk, emisarul prezidenţial în războiul împotriva Statului Islamic, a demisionat şi el din cauza neînţelegerilor cu Casa Albă. El oricum urma să se retragă la începutul lui 2019, notează dpa.

'Acum ISIS este în mare parte învinsă şi alte ţări locale, inclusiv Turcia, ar trebui să fie capabile să se ocupe de orice a mai rămas. Ne întoarcem acasă!', a postat pe Twitter Donald Trump. Soarta forţelor kurde sprijinite de SUA în Siria rămâne neclară, Turcia vorbind tot mai mult despre o ofensivă împotriva acestor unităţi. Kurzii au fost principala forţă din teren în campania condusă de SUA pentru învingerea Statului Islamic, care controlează încă o mică porţiune din teritoriul Siriei. Media americane au relatat în această săptămână că Trump a decis retragerea din Siria în timpul unei convorbiri telefonice cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, împotriva sfatului echipei sale naţionale de securitate, variantă confirmată de informaţii din Turcia.A

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel