Donald Trump, critici înainte de summit: Nu este acceptabil

Cristina Alexandrescu / 09 iul 2018 / 18:37
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Donald Trump, cu o zi înainte de plecarea la summitul NATO de la Bruxelles, a criticat din nou luni ţările aliate, reluându-şi solicitarea ca acestea să îşi majoreze cheltuielile militare, relatează France Presse.

'Statele Unite cheltuie cu mult mai mult pentru NATO decât oricare altă ţară. Nu este nici corect, nici acceptabil', a scris Trump pe Twitter.

Președintele american va pleca marţi de la Washington pentru a participa la summitul NATO ce va avea loc miercuri şi joi la Bruxelles. 'Chiar dacă aceste ţări şi-au sporit contribuţiile de când am devenit preşedintele, ele trebuie să facă mai mult', a adăugat Trump.

În urmă cu două săptămâni, preşedintele american a transmis un email către nouă state membre ale NATO, printre care şi Germania, Canada şi Norvegia, pentru a le cere să-şi respecte angajamentul de a majora cheltuielile militare la 2% din produsul intern brut până în 2024. 'Germania este la 1% (din PIB), SUA sunt la 4%, iar NATO este cu mult mai mult în avantajul Europei decât al SUA. Potrivit unora, SUA plătesc 90% din NATO, în timp ce numeroase ţări sunt departe de procentul de 2% (din PIB) pe care s-au angajat' să-l asigure, a mai denunţat preşedintele american. La summitul NATO de anul trecut, Donald Trump a reproşat aliaţilor că datorează 'sume de bani enorme' către NATO. În aceeaşi postare de luni pe Twitter, el a evocat de asemenea conflictele comerciale cu statele europene. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy