Donald Trump avertizează de la Bruxelles. UE, în pericol în fața unui val masiv de migrație

H.D. Hartmann |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV

Un breaking news foarte interesant, o informație apărută în marja Summit-ului NATO care tocmai s-a încheiat de la Bruxelles, vine și reașează ca subiect principal tema migrației ilegale.

Președintele Trump al SUA a atenționat membrii NATO, dintre care 22 de țări membre fac parte și din Uniunea Europeană, că un val nou de imigrație ilegală se va abate peste continentul european. Acest lucru este adevărat. În acest moment, aproape 700.000 se adună în interiorul coastelor libiene pentru a lua cu asalt Europa. Este o cifră absolut uluitoare iar din ceea ce experții spun, practic această cifră se va tripla în următoarea jumătate de an. Practic, în ajunul Crăciunului în Libia vor fi în jur de 2 milioane și jumătate - 3 milioane de imigranți care vor aștepta să fie transferați în Europa. Un val care poate nimici complet și iremediabil Uniunea Europeană nu numai ca organizație cât și statele membre. 

Fenomenul din Libia se datorează în primul rând eșecului total al politicilor franceze ca urmare a distrugerii regimului Gaddafi cât și a încercărilor foarte nereușite și neprofesioniste ale administrației Obama de a pacifica diverse facțiuni care erau mai mult teroriste decât revoluționare, mă refer aici la grupurile islamice libiene, cele care au fost epicentrul revoltei anti-Gaddafi și foarte bine susținute de Franța și Marea Britanie la acel moment, facțiunea laică formată din ofițerii fostei armate regulare libiene precum și o a treia facțiune care este facțiunea minorităților din interiorul Libiei, minorități care au fost subjugate și decimate de către regimul lui Gaddafi.

Toate aceste trei facțiuni practic și-au împărțit Libia. Astăzi avem două guverne. Unul se afla acum câteva luni pe un vas pe rada portului Tripoli, altul se află în interiorul țării, în deșert. Luptele intratribale din Libia au făcut ca autoritatea centrală să dispară complet. În urma devărsării facțiunilor islamiste revoluționare în interiorul Africii avem astăzi state complet destabilizate, regiuni întregi destabilizate atât de către prezența Boko Haram care este o prezență ce se întinde aproape pâna la marile lacuri africane cât și prezența secțiunilor al-Qaida și ISIS care au depopulat practic regiuni întregi din Africa. Iar acești oameni se îndreaptă spre Libia cu singurul gând de a putea traversa apa pentru a ajunge în Europa.

Cifre înspăimântătoare

Cifrele sunt înspăimântătoare iar ele dovedesc faptul că rolul pe care l-a jucat Turcia acum trei ani în criza migrației care a dus la blocarea Balcanilor practic, a fost și reprezintă și astăzi un exemplu. Turcia a reușit să oprească acea invazie migraționistă având un guvern central extrem de puternic și o autoritate militară asupra teritoriului său extrem de clară. Astăzi, însă, în Libia așa ceva nu există. Iar culoarul libian, căci așa se cheamă și se va chema în câteva luni în definițiile geopolitice ale migrațiilor, culoarul libian poate să reprezinte nu numai vârful de lance al unui val migrator devastator pentru Europa. Poate însă să reprezinte și singurul culoar de imigrare și de migrare din Africa pentru toți cei care fug din calea evoluțiilor criminale ale mișcărilor islamiste care se implementează astăzi acolo.

Iată un pericol pe care președintele Trump îl arată din nou și îl definește. Acest pericol s-a construit și se construiește de câteva luni bune, în orbirea lor, țările europene refuzând să recunoască această construcție de val migraționist, refuzând să vadă și să ajute țările principale aflate în fața acestui val migraționist, Spania, Portugalia și Italia.

Președintele american atrage atenția serios că un aliat al Statelor Unite ale Americii înseamnă un aliat stabil cu autoritate asupra teritoriului său, cu granițe stabile și cu o foarte coerentă politică de emigrare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel