Donald Trump, avertisment pentru Iran: Ar trebui să fie prudent cu îmbogăţirea uraniului

S.I. Catalin / 08 iul 2019 / 09:03
preşedintele american, Donald Trump
preşedintele american, Donald Trump

Preşedintele american, Donald Trump, a îndemnat Iranul la "prudenţă", după ce Teheranul a confirmat la sfârşitul săptămânii că începe să îmbogăţească uraniu la un nivel interzis de acordul internaţional din 2015 asupra programului său nuclear, notează AFP.

,,Iranul ar trebui să fie prudent, pentru că îmbogăţiţi (uraniul) pentru motiv anume şi nu vreau să vă spun care este acest motiv. Dar nu este bun", a declarat preşedintele SUA în faţa presei la Morristown, în statul New Jersey (nord-est).

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a promis duminică Iranului "izolare şi sancţiuni mai multe" după ce Teheranul a confirmat că Republica Islamică a început să îmbogăţească uraniu la un nivel interzis, încălcând acordul din care Statele Unite deja s-au retras.

,,Ultimele evoluţii din programul nuclear iranian vor duce la izolare şi sancţiuni mai multe. Naţiunile ar trebui să revină la vechea politică care interzicea îmbogăţirea pentru programul nuclear iranian. Regimul iranian, echipat cu arme nucleare, ar constitui o ameninţare şi mai mare pentru întreaga lume", a scris pe Twitter secretarul de stat american.

A fost primul răspuns american după anunţul iranian făcut duminică privind îmbogăţirea uraniului.

Mike Pompeo urmează să facă o declaraţie în faţa presei luni la orele 09.15 (13.15 GMT), a anunţat Departamentul de Stat.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy