Donald Trump ar fi preferat eliminarea preşedintelui sirian, dar generalul Mattis s-a opus

S.I. Catalin |
Data publicării:

Donald Trump a afirmat marţi că a preconizat 'eliminarea' preşedintelui sirian Bashar al-Assad în 2017, însă şeful de atunci al Pentagonului, Jim Mattis, s-a opus, transmite AFP, notând că declaraţia contrazice spusele anterioare ale preşedintelui american.

,,Aş fi preferat să-l eliminăm. Am vegheat ca acest lucru să fie planificat' după atacul chimic din aprilie 2017 atribuit regimului lui Bashar al-Assad'', a declarat Trump la postul Fox News.

El a fost întrebat în Biroul Oval cu privire la un pasaj din cartea 'Fear: Trump in the White House' a jurnalistului Bob Woodward, potrivit căruia preşedintele l-ar fi convocat pe ministrul apărării, Jim Mattis, şi i-ar fi spus, în termeni foarte direcţi, că dorea ca preşedintele sirian să fie asasinat.

,,Mattis nu voia să o facă. Mattis era un general mult supraestimat şi m-am despărţit de el'', a spus Donald Trump marţi, potrivit Agerpres.

În septembrie 2018, Trump a afirmat, dimpotrivă, că nu discutase niciodată cu şeful Pentagonului despre eventuala asasinare a lui Bashar al-Assad.

'Nici măcar nu s-a discutat vreodată acest lucru (...). Nu a fost nici măcar avut în vedere', a spus Trump la acel moment.

La 20 decembrie 2018, Jim Mattis a anunţat că demisionează, criticând mai ales strategia diplomatică a lui Donald Trump după anunţul despre retragerea trupelor americane din Siria.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel