Donald Trump anulează vizita lui Mike Pompeo în Coreea de Nord

Sebastian Florea / 24 aug 2018 / 21:35

Donald Trump, a anulat vineri apropiata vizită a secretarului de stat Mike Pompeo în Coreea de Nord.

Vizita era prevăzută la începutul săptămânii viitoare, din cauza lipsei de progrese în denuclearizare, acuzând China în acest sens, relatează AFP. 'I-am cerut secretarului de stat Mike Pompeo să nu meargă în Coreea de Nord în acest stadiu, pentru că am sentimentul că facem suficiente progrese în domeniul denuclearizării Peninsulei Coreene', a scris pe Twitter preşedintele Statelor Unite.

'Din cauza poziţiei noastre multe prea dure în privinţa comerţului cu China, cred că ei nu ne mai ajută ca înainte în procesul de denuclearizare (în ciuda existenţei sancţiunilor ONU)', a deplâns el. În opinia sa, Mike Pompeo va putea merge la Phenian 'în viitorul apropiat, probabil odată ce vom găsi o soluţie la relaţiile noastre comerciale cu China'.

Este pentru prima dată când preşedintele american îşi manifestă public frustrarea în faţa absenţei de progrese concrete în domeniul dezarmării Coreii de Nord după summitul istoric de la 12 iunie cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la Singapore. Cu toate acestea, într-un alt mesaj pe Twitter, el îi adresează 'salutările sale cele mai călduroase preşedintelui Kim'. 'Sunt nerăbdător să îl reîntâlnesc', a adăugat Donald Trump.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy