Donald Trump: Anexarea Crimeei este greșeala lui Barack Obama (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Anexarea Crimeei, din cauza căreia Rusia a fost exclusă din G8, a fost greșeala fostului președinte american Barack Obama, iar ocuparea peninsulei putea fi oprită, a declarat președintele SUA, Donald Trump, în cadrul unei conferințe de presă, în urma summitului G7 de la Biarritz, informează publicaţia ucraineană Ukrinform.

„O altă (problemă) a fost în Ucraina, iar aceasta a vizat o anumită parte a Ucrainei – această parte pe care o cunoașteți foarte bine (Crimeea – n.r.) a fost luată sub președintele Obama. Nu de la președintele Trump", a precizat preşedintele Statelor Unite, potrivit unui corespondent Ukrinform.

Potrivit lui Donald Trump, Obama a fost nemulțumit de această evoluție a evenimentelor și de aceea l-a eliminat pe Putin din G8.

Jurnalista care l-a întrebat pe președintele SUA i-a spus că Rusia a fost exclusă din grupul celor opt tocmai după anexarea Crimeei, și nu pentru că „Putin l-a păcălit pe Obama".

„Știu că îl iubești foarte mult pe președintele Obama, dar Crimeea a fost anexată în timpul președinției sale. Dacă acest lucru se întâmplat în timpul mandatului meu, aș spune:„ Scuzați-mă, prieteni, am făcut o greșeală! „Președintele Obama a ajutat Ucraina, iar Crimeea a fost anexată sub președinția lui", a adăugat Trump.

Trump a amintit că Crimeea este „o zonă foarte mare, o zonă foarte importantă" unde Rusia își ține submarinele, menționând că nu sunt la fel de puternice și la fel de mari ca cele americane.

„Dar nu atât de puternic și de mari ca ale noastre", a spus Donald Trump. Anexarea Crimeei, potrivit lui Trump, a fost un „eveniment rău".

„Putea fi oprită. Cu acțiunile corecte. Președintele Obama nu a putut să o oprească, iar acest lucru este foarte rău", a mai precizat preşedintele SUA.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel