Video: Donald Trump le-a declarat război foştilor agenţi de informaţii

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Presedintele SUA, Donald Trump
Presedintele SUA, Donald Trump

Preşedintele Donald Trump caută o modalitate de a le retrage foştilor responsabili ai agenţiilor americane de informaţii accesul de securitate sporit, care le dă posibilitatea de a avea acces la informaţii sensibile chiar şi după ce nu mai sunt în post, informează Casa Albă, potrivit AFP.

"Preşedintele explorează mecanismele pentru a retrage accesul de securitate pentru că au politizat şi, în unele cazuri, au profitat financiar de funcţiile lor publice şi autorizaţiile lor de securitate", a declarat luni Sarah Sanders, purtătoare de cuvânt a executivului american, în cadrul unui briefing de presă.

"Este extrem de inadecvat şi faptul că persoane care deţin un acces de securitate proferează acuzaţii fără fundament aduce o legitimitate inadecvată unor acuzaţii fără nicio probă", a adăugat ea.

"Nu doar că preşedintele analizează cum să-i retragă accesul lui Brennan (John, fostul director al CIA), ci examinează şi autorizaţiile de securitate ale lui Comey, Clapper, Hayden, Rice şi McCabe", a continuat ea.



James Comey a condus Biroul Federal de Investigaţii (FBI) până când a fost concediat de Trump în mai 2017. James Clapper a fost director al informaţiilor americane până la începutul lui 2017, în timp ce Michael Hayden a fost şef al NSA şi apoi al CIA. Susan Rice a fost consiliera pentru securitate naţională a lui Barack Obama, iar Andrew McCabe a fost adjunct iar apoi director interimar al FBI până în august 2017.

Brennan, Comey, Clapper şi Hayden nu au ezitat să-l critice public pe Donald Trump de la preluarea mandatului său, în ianuarie 2017

După întâlnirea dintre preşedintele american şi omologul său rus Vladimir Putin de la 16 iulie, John Brennan a calificat atitudinea miliardarului republican drept "nimic mai puţin decât un act de trădare".

Un purtător de cuvânt al lui McCabe a precizat rapid pe Twitter că "accesul său de securitate a fost anulat atunci când a fost concediat (în martie), prin aplicarea a ceea ce ni s-a spus că constituie regula FBI".

Potrivit Washington Post, nici Comey nu mai dispune de acces de securitate "de mai multe luni".

Întrebat de postul CNN, James Clapper a spus că o astfel de iniţiativă ar fi "un lucru foarte, foarte meschin". Atunci când a fost întrebat dacă este vorba despre un act politic, el a spus: "Nu ştiu cum aţi putea să-l consideraţi de altă natură".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel