Doi ruși care au intrat ilegal în România prin Serbia, reținuți de Poliția de Frontieră. Rușii spun că au ajuns din greșeală pe teritoriul României

Poliția de Frontieră, sursă foto: MAI Facebook
Poliția de Frontieră, sursă foto: MAI Facebook

Doi cetăţeni ruşi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră din Sectorul Moraviţa, când au trecut ilegal din Serbia în România, pe jos, pe la frontiera verde, ulterior fiind preluaţi de autorităţile din Serbia în baza acordului dintre cele două state.

Biroul de presă al Poliţiei de Frontieră Timişoara a anunţat că autorităţile române au luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României pe o perioadă de cinci ani a celor doi cetăţeni ruşi.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Moraviţa, care executau misiunea de supraveghere a frontierei, au observat, joi seara, două persoane care au trecut frontiera dinspre Serbia spre România. Imediat, colegii noştri au procedat la oprirea persoanelor în cauză, la aproximativ 400 de metri de linia de frontieră, care aveau paşapoarte eliberate de autorităţile din Rusia, fapt pentru care poliţiştii de frontieră i-au condus, la sediul instituţiei pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că cetăţenii străini sunt cetăţeni ruşi, cu vârste de 31 şi respectiv 62 de ani. Aceştia au declarat că erau în zonă cu scopul de a vizita Serbia, iar pe timpul deplasării deoarece semnalul GPS era slab, au ajuns pe teritoriul ţării noastre", a transmis Poliţia de Frontieră Timişoara, citată de Agerpres.

În cauză, se efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Deta, privind săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel