Doi membri ai Gărzii Naţionale a SUA, retraşi de la îndatoririle legate de învestitură după ce au fost verificaţi

Eduard Pascu |
Data publicării:
Militari Garda Nationala Sursa foto: Twitter
Militari Garda Nationala Sursa foto: Twitter

Doi membri ai Gărzii Naţionale au fost retraşi de la îndatoririle legate de învestitura preşedintelui ales Joe Biden după ce au fost verificaţi pentru legături cu mişcările extremiste, au declarat marţi pentru Reuters doi oficiali americani, relatează Reuters.

Niciunul dintre cei doi oficiali, care au făcut aceste declaraţii sub acoperirea anonimatului, nu a prezentat informaţii suplimentare privind verificarea efectuată şi este neclar de ce a fost luată decizia. Unul dintre oficiali a spus că este posibil ca mai mulţi membri ai Gărzii Naţionale să fie retraşi de la îndatoriri după verificări, transmite Agerpres.

Duminică, secretarul interimar al Departamentului Apărării, Chris Miller, a declarat că FBI-ul ajută armata SUA în verificarea a peste 25.000 de membri ai Gărzii Naţionale trimişi pentru a participa la protecţia instituţiilor din Washington de teama unor preocupări legate de securitate.

Verificarea a început de săptămâna trecută, iar FBI-ul încearcă să determine şi dacă vreunul dintre atacatorii de la 6 ianuarie de la Capitoliu era membru al Gărzii Naţionale.

Săptămâna trecută, Garda Naţională din Virginia a anunţat că Jacob Fracker, un ofiţer de poliţie în afara serviciului inculpat în legătură cu violenţele de la Capitoliu, era caporal al Gărzii Naţionale din acest stat.

Citește și: Militari ai Gărzii Naționale, autorizați să poarte arme la Capitoliu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel