Doar șase țări din UE își trimit reprezentanți inaugurarea mandatului cu numărul 5 al lui Putin. România nu a participat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

21 de state UE, printre care și România, nu își vor trimite reprezentanți la ceremonia în care Vladimir Putin depune marţi jurământul pentru încă un mandat prezidențial. ”Nu considerăm că alegerile din Rusia sunt libere și corecte”, spune și SUA, care a refuzat să asiste la eveniment.

UPDATE: Putin a depus jurământul pentru un nou mandat, care îi expiră în 2030. Conform constituției, va avea dreptul să candideze din nou.

”Vreau să mulţumesc participanţilor la operaţiunea militară specială (războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei - n.r.), tuturor celor care luptă pentru patria noastră”, a spus Putin la inaugurare, referindu-se la militarii care participă la invadarea Ucrainei.

El a mai spus că Rusia nu respinge discuțiile cu Occidentul, ci că ei sunt cei care împiedică dezvoltarea Rusiei și nu vor să coopereze.

”Suntem o națiune unică, mare și împreună vom depăși toate obstacolele și vom implementa și realiza tot ceea ce visăm. Vom câștiga împreună”, a încheiat el  în aplauzele audienței hipnotizate, printre care s-a numărat și Steven Seagal, care, în lipsă de contracte pentru a juca în filme, se mulțumește și în rol de figurant.

***

Știrea inițială:

Putin a obţinut 87% din voturi în alegerile prezidenţiale din martie ce au fost marcate de acuzaţii de fraudă.

Statele Unite ale Americii și majoritatea țărilor Uniunii Europene vor boicota ceremonia de învestire de marți a președintelui rus Vladimir Putin, care a primit recent un nou mandat de șase ani.

Totuși, Franța și alți câțiva membri ai UE sunt așteptate să-și trimită reprezentanți, în ciuda cererii Kievului de a nu face acest lucru.

„Nu, nu vom avea proprii noștri reprezentanți la inaugurare”, a spus purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller . „Nu considerăm că alegerile din Rusia sunt libere și corecte, dar Vladimir Putin va rămâne președintele rus și în perioada următoare”, a spus el.

Inaugurarea de astăzi, subliniază Ministerul de Externe al Ucrainei, servește doar la crearea aparenței de legalitate, în spatele căreia se ascunde un om care intenționează să rămână la putere pe viață, un om care a transformat Federația Rusă într-un stat agresor, iar guvernarea. regim într-o dictatură.

 

Cine va participa

 

Ministerul german de Externe a răspuns că nu va participa. Statele baltice, care nu mai au ambasadorii în capitala Rusiei, au refuzat categoric să participe la inaugurare.

Pe de altă parte, o sursă diplomatică de la Paris a spus că Franța va fi reprezentată la Moscova de ambasadorul său, indicând că Palatul Élysée nu dorește să taie toate punțile de legătură cu Moscova; Macron este în continuare dispus să joace un rol de mediator într-un viitor format de negocieri Ucraina-Rusia. „Nu suntem în război cu Rusia și poporul rus și nu avem cereri de schimbare a regimului la Moscova”, a declarat luni președintele francez.

Așa acum era de așteptat, Ungaria și Slovacia își vor trimite reprezentanți la ceremonie.

Potrivit publicației RadioSvoboda, șase state membre UE vor avea reprezentanți la învestirea lui Vladimir Putin în funcția de președinte, pe 7 mai:

Franţa;

Ungaria;

Slovacia;

Grecia;

Malta;

Cipru.

Rusia i-a invitat la inaugurare pe șefii tuturor misiunilor diplomatice străine de la Moscova, a informat agenția de știri Interfax, citând un oficial de rang înalt de la Kremlin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel