Rusia acuză că Ucraina e "un stat neprietenos" și un "proiect al Occidentului realizat printr-o lovitură de stat"

Eduard Pascu / 18 feb 2021 / 14:54
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine
Sursă foto: Ministry of Defense of Ukraine

Ucraina este "un stat neprietenos" faţă de Rusia şi care s-a transformat într-un "proiect al ţărilor occidentale", a declarat secretarul de presă al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov, la o întâlnire cu ziariştii.

"Ucraina este un stat suveran, neprietenos faţă de noi. Am ajuns la o asemenea concluzie judecând după acţiunile antiruseşti care domină mereu politicile conducerii ucrainene", a subliniat reprezentantul oficial al Kremlinului, comentând afirmaţii făcute de preşedintele rus Vladimir Putin miercuri, în timpul întâlnirii cu liderii fracţiunilor parlamentare, transmite Agerpres.

Potrivit lui Peskov, din momentul în care la Kiev "a avut loc o lovitură de stat cu acceptul unor ţări occidentale, Ucraina s-a transformat într-un proiect al acestor ţări".

Cu o zi înainte, Vladimir Putin a declarat că atacurile la adresa gazoductului Nord Stream-2 se explică prin încercările unor ţări de a face Federaţia Rusă "să plătească pentru proiectul geopolitic al Occidentului în Ucraina".

Totodată, Dmitri Peskov nu a exclus joi posibilitatea introducerii de pedepse pentru cetăţenii ruşi care îndeamnă la adoptarea de sancţiuni împotriva Rusiei. "Nu mă pronunţ în legătură cu modul în care ar trebui să se pedepsească aceasta - să fie retrasă cetăţenia sau altfel - pentru că nu aceasta este prerogativa noastră. Însă trăim vremuri când peste tot se abuzează de tot felul de restricţii, iar acest subiect este foarte actual", a spus Peskov.

Secretarul de presă al Kremlinului a amintit că o propunere de retragere a cetăţeniei ruse acelor ruşi care îndeamnă la introducerea de sancţiuni împotriva propriei lor ţări a fost formulată recent, pe un ton destul de categoric, de regizorul rus Nikita Mihalkov şi, într-o formă ceva mai blândă, de omul de afaceri Oleg Deripaska.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy