Discursul anual al lui Orban, primit cu reticență de rămășițele opoziţiei din Ungaria: "Ultimul aliat european al lui Putin va scoate Ungaria din UE”

Cu doar câteva zile înainte de discursul prietenului de la Moscova, Viktor Orbán a ieșit în fața națiunii cu bilanțul anual. Concluzia care se desprinde din cuvântare este că Europa se îndreaptă spre război, liderul ungar pledând pentru pace (în orice condiții pentru Kiev, chiar și cu pierderea teritoriilor), dar și pentru ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei (pe motiv că dăunează).Discursul anual al lui Orban, primit cu reticență de rămășițele opoziţiei din Ungaria: "Ultimul aliat european al lui Putin va scoate Ungaria din UE”

Partidele de opoziţie din Ungaria susţin că premierul Viktor Orbán nu s-a referit la problemele reale ale Ungariei în discursul său de bilanţ anual, susţinut sâmbătă. Opoziţia a numit acest discurs, printre altele, drept discurs de faliment şi repetarea minciunilor, scrie Rador, care citează Hirado.

Orban ”a devenit cel mai singuratic premier din Europa”

Într-un comunicat remis Agenţiei de Presă MTI, Coaliţia Democratică (DK) a scris: "În discursul său de bilanţ Viktor Orbán a făcut o încercare disperată - printr-o ideologie fabricată ulterior - de a explica eşecurile grave ale guvernării din ultimii 12 ani". Potrivit DK, adevărul este că Viktor Orbán a pierdut totul în ultimii 12 ani şi a devenit cel mai singuratic premier din Europa, se arată în comunicat, care mai menţionează că premierul a pierdut fondurile UE destinate Ungariei, aliaţii săi europeni şi onoarea sa.

Partidul Jobbik: Cel mai mare pericol este acela că "ultimul aliat european al lui Putin va scoate Ungaria din UE”

În numele partidului Jobbik (din 2020, redefinit ca un partid popular creștin, de centru-dreapta), Márton Gyöngyösi a spus că "Orbán reprezintă pericolul în Ungaria".

Potrivit acestuia, cel mai mare pericol este acela că "ultimul aliat european al lui Putin va scoate Ungaria din Uniunea Europeană".

"Orbán predică despre pace, dar luptă cu aliaţii săi europeni cărora le pasă de securitatea populaţiei ungare" şi trădează "acel sistem de aliat occidental în care ne putem dezvolta ca ţară suverană", a afirmat Márton Gyöngyösi, care a adăugat: În opinia sa, "nu depune eforturi pentru asigurarea securităţii cel care lasă ca cea mai mare creştere a preţurilor la alimente din Europa să înghită unul dintre cele mai mici salarii şi pensii din Europa şi care declanşează un război împotriva profesorilor, care înşală asistentele care lucrează la paturile pacienţilor ungari cu promisiuni de creştere a salariului".

Deputatul în Legislativul de la Budapesta al formaţiunii Politica Poate Fi Altfel (LMP), Máté Kanász-Nagy, a declarat într-un videoclip postat pe Facebook, că "acesta nu a fost un discurs al acţiunii, ci a fost un discurs al eludării responsabilităţii, un discurs care a denaturat realitatea. Este mai important ceea ce nu s-a spus: de exemplu, cum intenţionează Guvernul să facă faţă dependenţei energetice care a devenit din ce în ce mai sufocantă "din cauza politicii defectuoase promovată în ultimii 12 ani". "Cu siguranţă nu va gestiona această dependenţă prin eficientizarea energetică, deoarece premierul a spus că Ungaria va avea nevoie de mai multă energie decât oricând", a menţionat Máté Kanász-Nagy.

La rândul său, Mişcarea Patria Noastră a afirmat: De data aceasta, Viktor Orbán nu a vorbit despre una dintre cele mai importante probleme, şi anume despre crearea unei economii naţionale bazată pe industria alimentară, care să fie şi o condiţie pentru stoparea inflaţiei brutale. Guvernul nu poate vorbi despre progrese în domenii strategice, de fapt numărul populaţiei continuă să scadă, populaţia devine tot mai săracă, iar tot mai mulţi oameni întâmpină greutăţi să cumpere alimente de bază. Guvernul trebuie să-şi schimbe politica economică, "în loc să servească servil companiile multinaţionale", ar trebui să reprezinte, în sfârşit, interesele poporului ungar.

Preşedintele formaţiunii Momentum, Ferenc Gelencsér, a scris în comunicatul său remis Agenţiei de Presă MTI: "Politica ungară de azi este un coşmar în care minciunile populiştilor orbi se repetă non-stop". Momentum spune adevărul: este o minciună că reducerea cheltuielilor la utilităţi şi plafonarea preţurilor funcţionează; că se poate trăi într-o societate bazată pe muncă şi că "Rusia este prietenul nostru", iar UE este inamicul nostru.

În numele Partidului Socialist Ungar (MSZP), Agnes Kunhalmi a scris în comunicatul său: Premierul justifică efectele negative asupra ţării exclusiv prin factori independenţi de guvernarea sa, dă vina doar pe război şi pe UE şi tace cu privire la propria sa responsabilitate şi a Guvernului său. Premierul "şi-a repetat minciuna că opoziţia este adeptul războiului". MSZP este în continuare adeptul păcii. Nu este adevărată acea afirmaţie, potrivit căreia întreaga opoziţie cere eliminarea plafonului de preţ, dimpotrivă, MSZP pledează pentru menţinerea şi extinderea acestuia.

Formaţiunea Dialog pentru Ungaria a scris în comunicatul său remis Agenţiei de Presă MTI: Viktor Orbán a ţinut un "discurs de faliment" în locul evaluării anuale. Dacă ar fi făcut un bilanţ anual ar fi spus sincer că "în urma politicii sale de faliment, inflaţia alimentară din Ungaria a devenit campioana europeană în 2022, în timp ce familiile au fost copleşite de facturile la utilităţi pe care nu le puteau plăti", iar pensiile au fost "depăşite de creşterile de preţ". Premierul nu a vorbit nici despre faptul că "din cauza sa, Ungaria stă pe banca ruşinii în Europa" şi că el este singurul care îl susţine pe "Vladimir Putin, agresorul Europei".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel