Discurs energizant al lui Biden în fața Congresului: Statele Unite nu se pot retrage și expune întreaga Europă la o lovitură. Putin nu se va opri în Ucraina

Președintele american Joe Biden a rostit tradiționalul discurs privind starea Uniunii în fața Congresului SUA vineri dimineață. La începutul mesajului, el a cerut sprijin pentru Ucraina. Odată ce are armele de care are nevoie, îl poate opri pe Putin, a declarat el. Potrivit acestuia, Statele Unite nu se pot retrage și expune întreaga Europă la o lovitură.

„Dacă cineva de aici crede că Putin se va opri în Ucraina, vă asigur că nu se va opri”, a spus Biden.

Remarcile sale s-au concentrat pe Trump, deși Biden nu l-a menționat.

Biden a deschis declarând că democrația este amenințată, criticându-l pe Trump pentru că l-a invitat pe Putin să invadeze națiunile NATO dacă nu vor cheltui mai mult pentru apărare.

„Acum predecesorul meu, un fost președinte republican, îi spune lui Putin, citează: „Fă ce vrei tu”, a spus Biden . „Cred că este scandalos, este periculos și este inacceptabil”.

Biden , care a presat Congresul să ofere finanțare suplimentară Ucrainei pentru războiul cu Rusia, a avut și un mesaj pentru Putin: „Nu vom pleca”.

Șeful Casei Albe a abordat și războiul din Fâșia Gaza dintre Israel și mișcarea teroristă palestiniană Hamas. El a spus că lucrează fără întrerupere pentru a intermedia o încetare a focului de șase săptămâni care să pună capăt suferinței „sfâșietoare” a palestinienilor și să elibereze ostaticii israelieni ținuți în Fâșia Gaza.

El a anunțat că a ordonat armatei americane să realizeze un debarcader temporar în largul țărmului Gaza pentru a furniza ajutor umanitar. Potrivit acestuia, un astfel de proiect va permite consolidarea masivă a proviziilor de ajutor în zona de conflict. Președintele SUA a cerut, de asemenea, Israelului să „și facă partea” și să permită să curgă mai multe alimente și alte provizii în teritoriile palestiniene.

Discursul a stârnit proteste în Statele Unite. Protestatarii pro-palestinieni au blocat traficul în Boston și Los Angeles joi seara, ora locală (vineri seara CET). Potrivit presei locale și a datelor de la unul dintre grupurile de activiști, peste 50 de persoane au fost arestate în orașul de pe coasta de est a SUA. Zeci de oameni s-au adunat în fața Casei Albe. Din cauza asta, poliția a închis drumul alăturat.

 

Un Biden dezlănțuit

 

Biden a folosit și discursul în fața Congresului pentru a încerca să atenueze preocupările americanilor că este deja prea bătrân pentru un alt mandat prezidențial. „Când ajungi la vârsta mea, unele lucruri sunt mai clare ca niciodată”, a glumit președintele. El a mai spus că ideile sunt mai importante decât vârsta.

A folosit ocazia pentru a face contraste cu Trump în privința drepturilor la avort și a economiei.

Președintele american s-a definit împotriva rivalului său, republicanul și fostul președinte Donald Trump. El a spus că vrea să rezolve problemele de la granița dintre SUA și Mexic, dar nu îi va demoniza pe imigranții care se îndreaptă acolo cu sute de mii în fiecare an. Trump a stârnit teama de imigranți în campania sa, spunând, printre altele, că migranții „otrăvesc sângele țării noastre”. Adesea, descrie oamenii care trec granița în sudul SUA ca criminali și potențiali teroriști.

„Nu voi demoniza imigranții și nu voi spune că otrăvesc sângele țării noastre. Nu voi împărți familiile. Nu voi respinge oamenii pe baza credinței lor”, a spus Biden într-un discurs.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel