Direcția Principală de Informații Militare din Ucraina: Iranul intenţionează să furnizeze peste 200 de drone către Federaţia Rusă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Drone iraniene Arash-2
Drone iraniene Arash-2

La începutul lunii noiembrie, Iranul ar intenționa să trimită în Rusia un lot de peste 200 de drone de luptă Shahed-136, Mohajer-6 și Arash-2, a precizat azi Direcția Principală de Informații Militare (GUR) din cadrul ministerului ucrainean al Apărării.

 

Potrivit serviciului ucrainean de informaţii GUR, livrarea celor 200 de UAV-uri se va face prin Marea Caspică către portul Astrakhan. Dronele vor fi livrate dezasamblate, deoarece urmează să fi asamblate, revopsite și marcate cu însemne rusești. Dronele Shahed-136 sunt folosite de armata rusă sub denumirea „Geran-2” sau Geranium-2.

Începând cu 13 septembrie, când forţele ruse de ocupaţie au folosit pentru prima dată drone kamikaze iraniene împotriva Ucrainei, Forțele Armate Ucrainene au reuşit să intercepteze peste 300 de astfel de drone.

În același timp, jurnaliștii de la CNN au relatat că Iranul intenționează să furnizeze Rusiei peste 1000 de arme, inclusiv rachete balistice cu rază scurtă și medie de acțiune și drone.

Transportul este monitorizat îndeaproape pentru că ar fi primul de acest fel în care Iranul trimite rachete către Rusia, ceea ce ar putea oferi Kremlinului un impuls substanțial pe câmpul de luptă, au declarat pentru CNN oficiali dintr-o țară occidentală care monitorizează îndeaproape activitatea Iranului în domeniul apărării.

Ultimul transport de arme din Iran către Rusia a inclus aproximativ 450 de drone, au declarat oficialii, pe care rușii le-au folosit deja în Ucraina. Oficialii ucraineni au declarat săptămâna trecută că au doborât peste 300 de drone iraniene.

Acest nou transport așteptat ar marca o creștere semnificativă a sprijinului acordat Rusiei de către Iran. Deși nu se știe cu exactitate când va sosi transportul în Rusia, oficialii cred că armele vor fi livrate cu siguranță înainte de sfârșitul anului.

Descarcă-ți aplicația DefenseRomania. O poți instala de aici:  Android (Magazin Play) sau iOS (App Store).

Dronele au jucat un rol semnificativ în conflict de când Rusia a lansat invazia militară asupra Ucrainei la sfârșitul lunii februarie, dar utilizarea lor a devenit mai reprezentativă începând din vara, când Statele Unite și Kievul au susţinut pentru prima dată că Moscova a achiziționat drone din Iran. În ultimele săptămâni, aceste drone iraniene au fost folosite pentru a viza infrastructura energetică critică din Ucraina.

Anterior, serviciile de informații din Ucraina au declarat că instructori militari iranieni au venit în Rusia pentru a instrui armata rusă cu privire la modul în care pot opera dronele Arash-2.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel