Diplomat ucrainean: Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria

S.I. Catalin / 15 apr 2019 / 13:39

Reprezentantul Ucrainei în procesul de negocieri, Victor Krîjanovski, consideră că „Rusia împiedică reglementarea conflictului în Transnistria”. 

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a declarat pentru presa ucraineană.

„Federația Rusă nu este interesată de soluționarea definitivă a conflictului transnistrean și va lua toate măsurile posibile pentru a tergiversa acest proces”, a spus Krîjanovski.

Potrivit lui, „în ultimii ani, se creează impresia unui progres, însă în realitate nu există progrese în soluționarea politică a conflictului prelungit”.

„Pentru Rusia, este important să păstreze în această regiune focarul pericolului și al tensiunii. Menţinând acest focar, Rusia împiedică dezvoltarea normală a regiunii. Evident, partea rusă nu este interesată ca cineva să se dezvolte mai mult și mai repede decât Rusia, aceasta ar fi în detrimentul ei”, a spus Krîjanovski.

Potrivit lui, Ucraina face tot posibilul pentru a reglementa situația, inclusiv prin crearea punctelor de control comun la frontiera de stat moldo-ucraineană, blocând astfel circulația ilegală a drogurilor și a armelor.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy