Diplomat rus: Forţele armate ruse vor reveni pe poziţiile lor obişnuite în 3-4 săptămâni

S.I. Catalin |
Data publicării:

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a precizat miercuri că nu a constatat până în acest moment nicio retragere a trupelor ruse de pe poziţiile din apropierea frontierei ucrainene, În acelaşi timp, ambasadorul Federaţiei Ruse în Irlanda, Iuri Filatov, a declarat că Forţele Armate Ruse vor reveni pe poziţiile lor obişnuite în 3-4 săptămâni.

''Să fiu sincer, noi reacţionăm la realitatea care există şi nu vedem deocamdată vreo retragere, doar am auzit despre ea'', a ţinut să precizeze Zelenski în timpul unei vizite în vestul Ucrainei.

''Cred că toţi oamenii se aşteaptă la o dezescaladare. În ce priveşte ameninţarea, am spus de multe ori că suntem calmi în legătură cu orice ameninţări pentru că ne amintim că toată această situaţie nu a început ieri. Acest lucru se întâmplă de mulţi ani. Atunci când trupele se retrag toată lumea va vedea asta... dar pentru moment, este doar o declaraţie'', a remarcat şeful statului ucrainean.

De asemenea, ambasadorul Federaţiei Ruse în Irlanda, Iuri Filatov, a declarat azi că Forţele Armate Ruse vor reveni pe poziţiile lor obişnuite în 3-4 săptămâni, precizează agenţia rusă de presa TASS.

Rusia a masat trupe lângă Ucraina, alimentând temeri că Moscova ar plănui un atac asupra ţării vecine. Moscova neagă că ar avea asemenea planuri.

După săptămâni întregi de tensiuni, Moscova a anunţat marţi începutul unei retrageri a mii de soldaţi ruşi concentraţi de mai multe luni în apropiere de frontiera cu Ucraina, iar miercuri încheierea manevrelor militare şi plecarea unora dintre forţele sale din peninsula ucraineană Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014, aminteşte Agerpres.

Occidentul este îngrijorat de perspectiva unei invazii ruse în Ucraina, după ce Rusia a desfăşurat masiv trupe şi echipament militar în apropierea frontierei sale cu această ţară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel