Din Kaliningrad rachetele rusești Iskander „au luat la țintă” obiective de infrastructură din Polonia. Exceriții în enclava rusă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Lansări de rachete Iskander de către Federația Rusă, foto: Captură video Ministerul Apărării din Rusia
Lansări de rachete Iskander de către Federația Rusă, foto: Captură video Ministerul Apărării din Rusia

Ministerul rus al Apărării a anunțat, pe 09.08.2023, că, în cadrul unui exercițiu tactic la nivel divizion, desfășurat într-un poligon de antrenament din Regiunea Kaliningrad, echipajele complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M aparținând marii unități de rachete a Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) au simulat executarea de lovituri împotriva punctelor de comandă, aerodromurilor, nodurilor feroviare și altor ținte critice ale adversarului convențional. 

Pe timpul exercițiului, după ce au primit coordonatele țintelor, echipajele complexelor Iskander-M au executat lansări electronice de rachete asupra obiectivelor adversarului.

La activitățile de pregătire pentru luptă au participat mai multe echipaje ale complexelor de rachete operativ-tactice Iskander-M.

Exercițiul a avut un caracter planificat și s-a desfășurat în conformitate cu planurile taberei de instrucție a unităților de rachete ale FRMB. 

 

Din Kaliningrad în Polonia. Exercițiile ruse au vizat Polonia

 

Comentariul autorului: Rusia dispune în Regiunea Kaliningrad de o brigadă de rachete dotată cu complexe Iskander-M. Este vorba despre Brigada 152 Rachete - Chernyakhovsk aparținând Corpului 11 Armată - Kaliningrad din cadrul Trupelor de Apărare de Coastă ale FRMB.

Specialiștii militari ruși apreciază că exercițiul reprezintă o replică a părții ruse la creșterea activităților militare de pe teritoriul Poloniei, în apropierea frontierei cu Rusia. Deși reprezentanții militari ruși nu au confirmat în mod oficial acest lucru, probabilitatea folosirii pentru antrenament a unor ținte de pe teritoriul polonez este foarte mare.

De exemplu, de la Baltiysk la Varșovia este o distanță de aproximativ 280 de kilometri în linie dreaptă, iar până la nodul logistic din Rzeszow, folosit de NATO pentru transferul de forțe și mijloace în Ucraina, de aproximativ 500 de kilometri. În ambele cazuri, distanța poate fi acoperită de rachetele rusești Iskander-M.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel