Dimitri Peskov: În curând nu va fi loc de reciprocitate în relațiile ruso-ucrainene

Eduard Pascu |
Data publicării:

”În curând nu va fi loc de reciprocitate în relațiile ruso-ucrainene”, a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând noile sancțiuni impuse de Kiev în special biroului Rossotrudnichestvo, agenția rusă de schimb cultural, din Ucraina.

Când a fost întrebat dacă Moscova va riposta, Peskov a remarcat: „Probabil că vom ajunge în curând la un nivel de interacțiune cu Ucraina, unde nu va mai exista loc pentru reciprocitate”. "Vom rupe tot ce există, este un lucru rău", a subliniat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, adăugând că astfel de știri pot fi întâmpinate doar cu un profund sentiment de regret, transmite TASS.

Pe de altă parte, Duma de Stat din Rusia va discuta despre posibilele măsuri de sprijin pentru rușii care locuiesc în Ucraina, a declarat, duminică, Vyacheslav Volodin.

La începutul zilei, președintele ucrainean Vladimir Zelensky a aplicat sancțiunile Consiliului Național de Securitate și Apărare împotriva agenției ruse de cooperare umanitară, Volga Dnepr Co și a încă 77 de companii.

"Vom discuta cu înalții oficiali ai ministerului rus de externe și ai agenției despre măsurile pe care trebuie să le luăm în această situație pentru a nu-i lăsa fără sprijin pe compatrioții noștri și cetățenii ucraineni care doresc să păstreze relațiile cu Rusia", a mai spus Vyacheslav Volodin pe canalul său Telegram.

El a criticat sancțiunile Ucrainei și le-a calificat drept ”exemplu de sfidare a dreptului internațional și a bunului simț”. "Ucraina încearcă să-și bată joc de patroni cât poate. Sancțiunile împotriva unei instituții de stat - Rossotrudnichestvo, cu misiunea sa de a dezvolta cooperarea umanitară internațională - constituie un caz fără precedent", a subliniat Volodin.

Printre prioritățile Rossotrudnichestvo se numără legăturile umanitare bilaterale, precizează sursa citată. ”Elaborează și implementează proiectele și programele de sprijinire a limbii ruse și de promovare a culturii rusești și a serviciilor educaționale, oferă ajutor compatrioților și organizațiilor veteranilor”, mai spune Volodin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel