Dialog româno-francez la Ministerul Apărării Naţionale

Eduard Pascu / 24 iul 2020 / 20:03

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit vineri, 24 iulie, la sediul MApN, vizita directorului pentru dezvoltare internaţională al Direcţiei Generale pentru Armamente din Ministerul francez al Apărării, generalul Thierry Carlier.

În cadrul întrevederii, secretarul de stat a apreciat importanţa Parteneriatului Strategic şi a cooperării bilaterale dintre cele două state, precum şi consolidarea acestuia pe dimensiunea de apărare. Discuţiile au abordat elemente de noutate de pe agenda NATO şi UE, inclusiv modalităţile concrete de cooperare româno-franceză pe diferite paliere. Demnitarul român a apreciat sprijinul Franţei pentru consolidarea posturii NATO de descurajare şi apărare în regiunea Mării Negre, transmite MApN.

Un alt subiect abordat a vizat colaborarea dintre cele două state în cadrul iniţiativelor Uniunii Europene în domeniul apărării. Secretarul de stat român a subliniat importanţa participării entităţilor din industria de apărare din cele două state în proiecte comune finanţate din Fondul European de Apărare, inclusiv din cadrul Cooperării Permanente Structurate (PESCO).

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy