Dezvoltarea apărării europene: MBDA își deschide un birou permanent la Bruxelles

Sursă foto: MBDA
Sursă foto: MBDA

MBDA a inaugurat reprezentanța permanentă la Bruxelles, consolidându-și astfel prezența multinațională pe lângă instituțiile UE și NATO din dorința de a sprijini mai eficient inițiativele acestora pentru dezvoltarea cooperării în domeniul apărării europene.

Potrivit unui comunicat al companiei, emis către DefenseRomania, Eric Béranger, CEO MBDA, a subliniat că “MBDA sprijină obiectivele UE și NATO de a aprofunda inițiativele de cooperare în domeniul apărării între statele membre. MBDA este un model european unic și de succes de companie europeană de apărare integrată.

„Cu peste 12.000 de angajați în Franța, Marea Britanie, Germania, Italia și Spania, amprenta noastră europeană extinsă ne oferă un avantaj competitiv pe piața globală. În ultimii 20 de ani, MBDA a dobândit o expertiză solidă în ceea ce privește cooperarea internațională și, prin intermediul acestui nou birou, suntem nerăbdători să contribuim cu experiența noastră la succesul comun al agendei europene de apărare, cu cele două dimensiuni ale sale, UE și NATO. Programele de cooperare sunt esențiale în acest sens, fiind motorul creării și dezvoltării unor campioni  globali în ecosistemul european al apărării, așa cum este MBDA”, a mai precizat CEO MBDA.

UE progresează rapid în transpunerea ambițiilor pentru o Apărare Europeană la nivelul instituțiilor sale. MBDA se află în centrul acestui efort și coordonează două proiecte din domeniul sistemelor de rachete, dezvoltate în cadrul inițiativei PESCO (Permanent Structured Cooperation): BLOS (Beyond Line of Sight) și TWISTER (Timely Warning and Interception with Space-based TheateER surveillance). De asemenea, MBDA participă activ la mai multe inițiative din cadrul PADR (Preparatory Action on Defence Research) și EDIDP (European Defence Industrial Development Programme), programe precursoare ale Fondului European al Apărării, acum în vigoare.

Noua agendă NATO 2030 va întări rolul Alianței ca platformă centrală pentru consultări în domeniul apărării transatlantice. Cerințele NATO în ceea ce privește capabilitățile și interoperabilitatea sunt ridicate. Stabilirea unor cadre de colaborare, cum este GBAD (Modular Ground Based Air Defence), va ajuta la conturarea unui cadru comun pentru a răspunde nevoilor operaționale. În plus, perspectivele unor noi instrumente bugetare pentru tehnologii de ultimă generație (Fondul de Inovare al NATO și DIANA) sunt oportunități promițătoare pentru o companie ca MBDA, care mizează pe inovație.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel